in

Ambulanta „Kotež“ privremeno izmeštena

Sugrađani su nas ranijih dana pitali šta se dešava sa Ambulantom „Kotež“, zašto ne radi i zašto ne postoji nikakvo obaveštenje.

Dobili smo odgovor od nadležnih da je Ambulanta DZ „Dr Milutin Ivković“ u Kotežu trenutno zatvorena zbog renoviranja.

Kako se navodi na stranici Doma zdravlja Palilula, od 28. septembra je ambulanta privremeno izmeštena u sedište Zdravstvene stanice Krnjača u Beogradu, u Ulicu Grge Andrijanovića 8.

Od zaposlenih u Domu zdravlja „Dr Milutin Ivković“ saznali smo da su obaveštenja polepljena na nekoliko lokacija u naselju Kotež, kao i na ulaznim vratima ambulante. Nažalost, pojedini sugrađani već nekoliko puta skidaju obaveštenja sa ulaznih vrata.

O početku rada Ambulante „Kotež“ na staroj adresi, korisnici usluga će biti blagovremeno obavešteni, a do tada nadležni mole građanstvo za razumevanje.

Podsećamo da je stanje u Ambulanti „Kotež“ blago rečeno katastrofalno, a vest o tome da se prostor renovira prihvatamo sa velikom dozom rezervisanosti pošto smo godinama od nadležnih iz opštine Palilula i grada Beograda javno i u nekoliko navrata dobijali obećanja o novoj ambulanti i idejnom rešenju projekta koji pada u vodu i o kojem stanovnici Koteža mogu samo da sanjaju.

Umesto toga, odlučeno je da se renovira stari prostor u ruiniranom tržnom centru od samo 120 kvadratnih metara. Da li je to posledica nedostatka finansijskih sredstava ili nerešivih imovinsko-pravnih odnosa, za sada ne znamo.

Kako stvari sada stoje, dok se ne izgradi Dom zdravlja u Borči, ukoliko to nije samo još jedno prazno obećanje (pošto se situacija i tamo opravdava nerešenim imovinsko-pravnim odnosima), građani sa leve obale će i dalje čekati u redovima čak i za rutinske preglede.

Nadamo se da će renovirana ambulanta u Kotežu izgledati ako ne vrhunski, onda barem dostojanstveno za sve zaposlene i pacijente.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Učestali kvarovi na vodovodnoj mreži u Krnjači

    Narednih dana bez struje delovi Borče, Malog Zbega i Krnjače