in

Ambrozija „u crvenom“ a mnogi placevi na levoj obali puni ovog korova

Tokom prethodne nedelje koncentracija polena ambrozije u Beogradu i dalje je bila izuzetno visoka, ali postoji tendencija da će doći do opadanja.

Broj sugrađane koji pate od alergija izazvanih Ambrozijum, iz godine u godinu sve je veći, a na levoj obali uništavanje ne daje dovoljno dobre rezultate.

Živimo u zelenom delu grada, što svakako ima svoje prednosti, ali i mane. Bar kada su u pitanju alergeni i sezone alergija.

Najveća prepreka u suzbijanju ambrozije na levoj obali su zapravo sami građani. Ne svi, već oni koji „zaboravljaju“ da pokose svoje placeve.

Koncentracija polena protekle nedelje u Beogradu

Državne službe nemaju ni prava ni ovlašćenja da uđu u privatne posede, pa zato imamo nebrojene mnogo parcela u kojima buja ambrozija i ostali korovi.

Nažalost, vlasnike često nije briga jer ne žive na ovim placevima i ne dolaze dovoljno često da bi ih održavali i kosili.

U praksi, komunalne službe mogu da daju nalog vlasniku parcele da istu pokosi, ali ovim problemom niko se ne bavi aktivno i suštinski.

Kao i za mnoge druge probleme koje izazivaju bahati sugrađani, i ovoga puta fali nam oštra politika kažnjavanja.

Apelujemo na sve vlasnike placeva da svoje parcele redovno kose kako bi olakšali život onim sugrađanima koji pate od ozbiljnih alergija izazvanih ambrozijom!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U nedelju, na više lokacija u Beogradu, održava se „Dan sportskog izazova“

Gotovi prvi rezultati obdukcije labuda uginulog blizu Jojkićevog Dunavca