Ambrozija - Apćihaaaa

Ambrozija – Apćihaaaa

3 minuta za čitanje
Ambrozija i njeno suzbijanje
Ambrozija i njeno suzbijanje

Od avgusta meseca, odnosno od kad su počele nevolje onih koji su alergični na dotičnu ubicu disajnih puteva, o ovoj biljci se toliko priča da je ljudima prosto mrsko da je uklone iz svojih dvorišta.

Elem, u našoj čaršiji se gaji „agresivna ambrozija“ koja preti smanjenju nataliteta to jest porastu mortaliteta. Alergijska kijavica, kašalj, gušenje, astma uzrokovane polenom ambrozije ometaju „kvalitet života“! Intezivni svrab nosa i očiju, kijanje u serijama od 10x, uzrokuju iritaciju i razdražljivost, remete san i odmor kao i normalne svakodnevne aktivnosti.

Prevedeno: Dobar dan komšija – apćihaaaa X10

Zaustavimo ambrozija No, najednostavniji način da se rešimo kobne biljke jeste fizičko uklanjanje gde se cela biljka iščupa iz zemlje. Kao uputstvo za čupanje, preporučujemo priču Golema repa- Jovana Jovanovića Zmaja.

U nastavku teksta demonstriraćemo dva načina borbe protiv ubice disajnih puteva:

PRVI NAČIN
1.) Održati sastanak stanara gde će se paralmentarnom većinom postići dogovor o „kolektivnom“ uništavanju ambrozije.
2.) Izlazak na poljanu- bojni teren, gde od 18 stanara se okupe dvoje sa ugrađenim bajpasom. Zato što zaostala ekipa smatra da imaju bolje, dugoročne izglede preživljavanja dotične biljke ubice.
3.) Kada „bajpasovci“ izvrše hirurško uklanjanje ambrozije (kopanjem, čupanjem, košenjem) i steknu uslov za ugrađivanje još dva bajpasa, kako bi sledeći put imali još dugoročnije izglede preživljavanja dotične ubice, pozvati komšije na čist, neambrozijski vazduh.
4.) I dok bajpasovci koračaju putem pakla, komšije se šepure putem raja.

No, ukoliko manjkate sa „bajpasovcima“ u zgradi predlažemo:

DRUGI NAČIN BORBE PROTIV AMBROZIJE
1.) Ne prilaziti ambroziji, ujedaa!
2.) Zatvarajte prozore ujutru i uveče jer je tada najveća koncetracija polena u vazduhu- Ovim putem želim da se zahvalim BUS PLUS-u što su nam na vreme osigurali udoban boravak u 106-ici!
3.) Ne izlaziti u prirodu za vreme cvetanja- tačnije do kraja jeseni.
4.) Sušite veš u kući i na taj način patentirati najnoviji parfem BULGARI AMBROSS!
5.) Preporučujemo muzičko kultivisanje, slušanje muzičke grupe „Ambrozija“ koja svira na području Valjeva, jer inat ubija biljku ubicu.
6.) Za odlazak u prirodu izaberite dan posle kiše jer tada je ubica „drogirana“ dioksidima, oksidima, amonijakom i drugim hemijskim spojevima. Priroda radi za vas!
7.) Najdelotvorniji lek koji je besplatan i koji je patentiran ove godine od strane našeg lekarskog štaba, lek koji je postigao svetsku slavu, jeste lek „Ignorisanje“. Preporučujemo svima!

Dragi moji, sugrađani, ukoliko vidite da stalno šmrkćemo, kijamo, rukom često trljamo nos a neretko imamo zakrvavljene oči, zbog alergijske reakcije mrežnjače, ne zamerite. To je naš način borbe protiv biljke ubice. No, ako ne možete pobediti neprijatelja, pridružite mu se!

Verna čitateljka A.A.

Leave a Reply

u borči napadnut taksista
Prethodna priča

Sinoć u Borči napadnut taksista mačetom

BSK Borča
Sledaća priča

BSK na Banovom brdu traži prolaz u osminu finala

Poslednje od Iz ugla čitalaca...