Ako ne čistite oko zgrada kazne i do 100.000 dinara - www.lobi-info.rs

Ako ne čistite oko zgrada kazne i do 100.000 dinara

2 minuta za čitanje
5

Jesen je stigla, drveće polako žuti, lišće će uskoro početi da opada, ništa novo zar ne? Međutim novo je da će stanari stambenih zgrada morati da zasuču rukave i pokupe lišće oko zgrada ako žele da izbegnu kazne za kršenje komunalnog reda. 

Naime, prema odluci o komunalnom redu, svi stanari zgrada mogu biti kažnjeni zbog ovog, ali i mnogih drugih „propusta“ prilikom održavanja stambenog objekta.

Novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice (Skupština zgrade) i novčanom kaznom od 10.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu ako površinu oko zgrade ili ograde ne drži u urednom stanju ili za radove ne pribavi uslove i saglasnost nadležnog zavoda za zaštitu kulturnih dobara.

– Odluka o komunalnom redu kaže da o urednom stanju površine oko zgrade i ograde stara se vlasnik, odnosno korisnik zgrade, odnosno svi vlasnici i korisnici posebnih delova zgrade. To podrazumeva da površinu oko zgrade redovno čiste, kose travu, orezuju rastinje, uklanjaju korov, održavaju betonske površine, protivpožarne staze, uklanjaju građevinski i drugi otpad – rekli su iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Zimi možete biti kažnjeni zbog nečišćenja snega i leda, leti zbog nekošenja trave, a sada u jesen i zbog opalog lišća. Izgleda da jedino u proleće možemo biti opšteni ako ne smisle nešto novo.

5 Comments

    • Pre 5 godina je usvojena „Odluka o komunalnom redu“ u kojoj se to nalazi. Za površinu koja pripada određenoj zgradi verujemo da se se može pronaći u katastru.

  1. VAZNO JE DA MI SNOSIMO ODGOVORNOST OKO ZGRADA.A KO SNOSI ODGOVORNOST ZA DJUBRE NA ZRENJANINSKOM PUTU .TJ TROTOARU U POMENUTOJ ULICI.TO NIKADA NIKO NIJE OCISTIO.A PREDATO KOMUNALNOJ POLICIJI.STRASNOOOO

    • JA ZIVIM U KUCI I SVOJE DVORISTE REDOVNO ODZAVAM UREDNIM I ZBOG SEBE I ZBOG ONIH OKO MENE.A DJUBRE NA ZRENJANINCU SMO MI POSEJALI. NE MOZE NIKO DA OCISTI ONOLIKO KOLIKO MI UNEREDIMO.

  2. Sjajno! Ovakvi zakoni su nam potrebni. Kada napokon pocnu i da kaznjavaju, mozda nasa zemlja nece biti jedna od najprljavijih u Evropi.

Leave a Reply

Divlji buvljak kod Makcija, Borča, LOBI
Prethodna priča

Divlji buvljak na novoj lokaciji u Borči (FOTO)

Sledaća priča

Za sutra najvljena proba daljinskog grejanja u Borči

Poslednje od Vesti