Ako ne čistite oko zgrada kazne i do 100.000 dinara - www.lobi-info.rs

Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Ako ne čistite oko zgrada kazne i do 100.000 dinara

u Vesti od
Cicak – Sve za skolu

Jesen je stigla, drveće polako žuti, lišće će uskoro početi da opada, ništa novo zar ne? Međutim novo je da će stanari stambenih zgrada morati da zasuču rukave i pokupe lišće oko zgrada ako žele da izbegnu kazne za kršenje komunalnog reda. 

Naime, prema odluci o komunalnom redu, svi stanari zgrada mogu biti kažnjeni zbog ovog, ali i mnogih drugih “propusta” prilikom održavanja stambenog objekta.

Novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice (Skupština zgrade) i novčanom kaznom od 10.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu ako površinu oko zgrade ili ograde ne drži u urednom stanju ili za radove ne pribavi uslove i saglasnost nadležnog zavoda za zaštitu kulturnih dobara.

  Kinezi žele da grade novu luku pored Pupinovog mosta

– Odluka o komunalnom redu kaže da o urednom stanju površine oko zgrade i ograde stara se vlasnik, odnosno korisnik zgrade, odnosno svi vlasnici i korisnici posebnih delova zgrade. To podrazumeva da površinu oko zgrade redovno čiste, kose travu, orezuju rastinje, uklanjaju korov, održavaju betonske površine, protivpožarne staze, uklanjaju građevinski i drugi otpad – rekli su iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Zimi možete biti kažnjeni zbog nečišćenja snega i leda, leti zbog nekošenja trave, a sada u jesen i zbog opalog lišća. Izgleda da jedino u proleće možemo biti opšteni ako ne smisle nešto novo.

Povezane teme:

4 komentara

    • Pre 5 godina je usvojena “Odluka o komunalnom redu” u kojoj se to nalazi. Za površinu koja pripada određenoj zgradi verujemo da se se može pronaći u katastru.

  1. VAZNO JE DA MI SNOSIMO ODGOVORNOST OKO ZGRADA.A KO SNOSI ODGOVORNOST ZA DJUBRE NA ZRENJANINSKOM PUTU .TJ TROTOARU U POMENUTOJ ULICI.TO NIKADA NIKO NIJE OCISTIO.A PREDATO KOMUNALNOJ POLICIJI.STRASNOOOO

    • JA ZIVIM U KUCI I SVOJE DVORISTE REDOVNO ODZAVAM UREDNIM I ZBOG SEBE I ZBOG ONIH OKO MENE.A DJUBRE NA ZRENJANINCU SMO MI POSEJALI. NE MOZE NIKO DA OCISTI ONOLIKO KOLIKO MI UNEREDIMO.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh