in

Divlji buvljak na novoj lokaciji u Borči (FOTO)

Divlji buvljak kod Makcija, Borča, LOBI

Nedavno smo pisali o problemu pijace u Borči i divljeg buvljaka koji se pojavio u parku nedaleko od same pijace. Kod nadležnih izgleda to nije imalo nikakvog efekta ali zato „trgovci“ šire svoj „poslovni prostor“.

U tom članku smo pisali kako bi poljana pored Maksija koja zvrji prazna već decenijama konačno morala da se iskoristi u službi pijace i celokupne trgovine koja se odvija. Nadležni nemaju sluha za to ali zato trgovci na divljim pijacama imaju. Oni su uvideli da ovo može biti idealna prilika za njih.

Kao što se može videti na slici polako ali sigurno formiran je novi divlji buvljak. I ako se ovako nastavi treba očekivati da veći deo ove poljane bude baš ovakav.

Divlji buvljak kod Makcija, Borča, LOBI

I sad imamo apsurd. S jedne strane Borče otvara se moderni tržni centar koji izgleda lepo, pristojno i ima sve što treba da ima jedna lokacija gde ljudi treba da dođu u kupovinu. A s druge strane divlji buvljaci po parkovima i poljanama. Pitamo se šta je zapravo naša realnost?

Zašto nadležnji ne reše ovaj problem? Da li to nikome nije u interesu ili je nešto drugo u pitanju ne znamo, ali znamo da uz malo truda i napora svi mogu biti srećni i zadovoljni.

Trgovcima koji prodaju na poljani treba obezbediti uslove da prodaju svoju robu u zakonskim okvirima i na odgovarajući način i to po normalnim cenama zakupa. A zatim one koji hoće hleba preko pogače žestoko kazniti i na taj način srediti situaciju.

Nadamo se bilo kakvoj akciji ili reakciji na datu situaciju. I još jednom pozivamo sugrađane da se ponašaju odgovorno i tolerantno jedni prema drugima kada je saobraćaj u okolini pijace u pitanju. Nemojmo da se međusobno guramo, gazimo i sudaramo.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Mislim da je buvljak OK i da treba i on da postoji…toga ima svuda u svetu..pa moze i kod nas u Borci,,,Ima ga Zemun,N.Beograd,Pancevo itd…ima ga cak i London zove se pijaca lopova..tako da sve je ovo normalno…

Humanitarni turnir u malom fudbalu u Krnjači

Ako ne čistite oko zgrada kazne i do 100.000 dinara