Do 2015. bez divlje gradnje
Do 2015. bez divlje gradnje

Do 2015. bez divlje gradnje

u Vesti

Građevinska inspekcija Ministarstva angažovala je timove koji svakodnevno kontrolišu gde se i šta gradi u cilju sprečavanja divlje gradnje. Do 2015. godine bez divlje gradnje, istakla je potpredsednica Vlade i ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović.

Popis objekata u izgradnji u Beogradu trebalo bi da bude završen ove nedelje, a do 2015. godine Mihajlovićeva kaže da divlje gradnje neće biti.

„Objekti koji budu označeni kao nebezbedni, biće rušeni, a za one koji na neki način imaju uslove, naći će se način da budu legalizovani. Pripremamo predlog rešenja problema legalizacije za oko 1,5 miliona bespravno sagrađenih objekata. Vlada bi o njemu trebalo da se izjasni na jesen. Ideja nam je da rok za rešavanje legalizacije bude vrlo kratak, verovatno do kraja godine”, kaže Mihajlovićeva.

Srušeno svega pet nelegalnih objekata

Nijedan objekat u Srbiji više neće moći biti nelegalno izgrađen. Mora se podvući crta po pitanju nelegalnih objekata.

Počinje rat sa ilegalnom gradnjom

Mora da se podvuče crta po pitanju nelegalnih objekata u zemlji. Iza te crte više nijedan objekat neće moći nelegalno da bude izgrađen. Iznenađena sam činjenicom da je u poslednjih pet-šest godina srušeno svega pet nelegalnih objekata. Građevinska inspekcija već sada obavlja mnogo rigoroznije kontrole.”

Trenutno, u procesu legalizacije je oko 700.000 objekata. Razlog toga je ili to što vlasnici tih zdanja nisu dostavili adekvatnu dokumentaciju, ili nisu spremni da plate visoku cenu legalizacije.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.