Otvaranje mosta Zemun - Borča dve nedelje pre roka - 2014
Otvaranje mosta Zemun - Borča dve nedelje pre roka - 2014

Zvanično: „Pupinov most”

u Vesti

Na današnjoj sednici Skupštine grada doneta je jednoglasna odluka da se mostu preko Dunava, koji će spajati Zemun i Borču dodeli ime čuvenog srpskog naučnika Mihaila Pupina.

„Napravili smo kampanju preko TV Studio B, u kojoj su Beograđani birali kako treba most da se zove i, kako smo očekivali, pobedio je Mihailo Pupin. To je logično u godini u kojoj se proslavlja 160 godina od njegovog rođenja”, rekla je predsednica Komisije za imenovanje ulica i trgova Jasmina Mitrović-Marić.

Dakle, kao što je bilo najavljeno,most koji je od velike važnosti za građane leve obale, dobiće i zvanično ime Pupinov most.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je pre nekoliko dana da će most otvoriti srpski i kineski premijer najverovatnije između 16. i 19. decembra. Ona je tada bila u poseti gradilištu kako bi se uverila da radovi teku prema dogovorenoj dinamici.

 

Reka je premošćena, most je dobio ime, još samo da se završni radovi oko pristupnih saobraćajnica i na samom mostu privedu kraju i građani leve obale će dobiti dugo čekani most koji će spojiti naš deo grada sa Zemunom. To će rasteretiti Pančevački most u velikoj meri, tako da se nadamo i skoroj rekonstrukciji Pančevca jer je već dugi niz godina u očajnom stanju.

Tags:

1 Comment

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH