Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Otvaranje mosta Zemun - Borča dve nedelje pre roka - 2014

Zvanično: „Pupinov most”

u Vesti od
Tara – T2

Na današnjoj sednici Skupštine grada doneta je jednoglasna odluka da se mostu preko Dunava, koji će spajati Zemun i Borču dodeli ime čuvenog srpskog naučnika Mihaila Pupina.

„Napravili smo kampanju preko TV Studio B, u kojoj su Beograđani birali kako treba most da se zove i, kako smo očekivali, pobedio je Mihailo Pupin. To je logično u godini u kojoj se proslavlja 160 godina od njegovog rođenja”, rekla je predsednica Komisije za imenovanje ulica i trgova Jasmina Mitrović-Marić.

Dakle, kao što je bilo najavljeno,most koji je od velike važnosti za građane leve obale, dobiće i zvanično ime Pupinov most.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je pre nekoliko dana da će most otvoriti srpski i kineski premijer najverovatnije između 16. i 19. decembra. Ona je tada bila u poseti gradilištu kako bi se uverila da radovi teku prema dogovorenoj dinamici.

Zanimljivo:  USPORITE! Policijski radari kontrolišu brzinu na petlji Zbeg

 

Reka je premošćena, most je dobio ime, još samo da se završni radovi oko pristupnih saobraćajnica i na samom mostu privedu kraju i građani leve obale će dobiti dugo čekani most koji će spojiti naš deo grada sa Zemunom. To će rasteretiti Pančevački most u velikoj meri, tako da se nadamo i skoroj rekonstrukciji Pančevca jer je već dugi niz godina u očajnom stanju.


Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh