in

Žitelji Krnjače zbog ilegalne gradnje žive sa fekalijama

Počinje rat sa ilegalnom gradnjom
Počinje rat sa ilegalnom gradnjom

Žitelji Krnjače već duže vreme vode rat sa divljom gradnjom koja je prouzrokovala stvaranje fekalija, širenje zaraze i to baš u samom centru naselja gde se nalaze vrtići i škole. Probleme stvaraju firma „Novi rasadnici“ koja je u većinskom vlasništvu preduzeća „Gemaks“ kao i poslovni prostor u Partizanskom bloku I.

Borba žitelja leve obale Beograda sa zaraznom stihijom traje već godinama a nadležni ograni nemaju sluha za građansku muku. Divlja gradnja je prouzrokovala stvaranje fekalija i to baš u centru koji je posvećen za školovanje dece, školama i vrtićima. Što bi značilo da naši mališani moraju da idu preko fekalija raznoseći zarazu, rizikujući svoj život.
Krnjača je poznata po podzemnim vodama i po neuređenom kanalizacionom mrežom te investitori samostalno prave septičke jame koje se često izlivaju, užasno smrde, raznoseći zarazu. Prelivanje septičkih jama je dugogodišnji problem za koji opština Palilula nema trajno rešenje jer za intervenciju treba mnogo novca. Ali dečiji osmeh nema cenu jer ne mogu normalno da prolaze ulicom, da se igraju kao svi mališani. Uskraćeni su im osnovni uslovi za život, a niko ne izlazi u susret.

Ilegalna gradnja ili nemoć inspekcije?

Zatvoreno gradilište - Gradjevinska inspekcijaStanovnici Krnjače kažu da u blizini gradilišta firme „Novi rasadnici“ gradnja je ostvarene pod plaštom sanacija kao i podizanja nivoa terene. Sigurni su da ne postoji nijedna dozvlola nadležnih organa te je građevinska inspekcija donela rešenje o obustavi radova ali bezuspešno, radovi su nastavljeni. Da ne postoji dozvola potvrdila je i opština Palilula koja je podnela krivičnu prijavu protiv dotičnog investitora.
Nesavesni investitori nastavljaju gradnju rizikujući život meštana, zakon je opet pokazao svoju nemoć, slabost na štetu građana. I dok Krnjača dobija još jednu urbanističko bespravnu gradnju, žitelji nastavljaju rat sa fekalijama i zarazama. Iako vlada alarmantno stanje od nadležnih ni traga ni glasa i tako već decenijama.

Nadamo se da će žitelji Krnjače dobiti rat sa investitorima, zaustaviti ilegalnu gradnju koja dovodi do izlivanja septičkih jama jer bezbedan život naših mališana je najvažniji. Država je i u ovom slučaju pokazala i dokazala da zakon ne postoji ili nema ko da ga poštuju, korupcija na nivou.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Visina podzemnih voda se spusta cistim (i dubokim) kanalima, za cije ciscenje grad ne daje pare vise godina (osim za neki procenat oko npr. Doma zdravlja). Visina podzemnih voda zavisi i od VISINE Dunava, a ne od POVRSINE prostora na poljima i njivama (septickim jamama) na koje ce se voda izliti. Verujem da vazi pravilo spojenih sudova.

Udavila se devojčica u naselju Vrbovsko

Udavila se devojčica u Dunavu kod Vrbovskog

Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestrom

Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestrom