Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestrom

Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestrom

4 minuta za čitanje
Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestrom
Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestrom

Jovana Vladov (16) udavila se u nedelju popodne na Dunavu, kod beogradskog naselja Vrbovsko, kada je nju i još troje dece povukao vir. Stravičan vir je oduzeo život mlade Jovane a brata i sestru je spasio Vladan Đurđević, koji je sigurne smrti spasio još troje mališana koje je tog stravičnog dana poveo na kupanje.

Jovana Vladov, učenica prvog razreda srednje glumačke škole, utopila se naočigled brata Veljka i sestre Ane. Ana nije mogla da se suprostavi viru koji je odveo u stravičnu smrt.

“Spasi moju sestru”- zapomagao je desetogodišnji Veljko!

Vladan Đurđević, kobnog dana, poveo je na Dunav svoje dete kao i decu svojih prijatelja. Mislio je da su dobri plivači. Tek kad je mlada Jovana rekla da nije baš tako dobar plivač i da je od prljavštine na Dunavu zaradila groznicu već je bilo kasno, deca su već bila na Dunavu.Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestrom

“Deca su me molila da ih povedem na Dunav. Da ih ne bih razočarao, poveo sam njih osmoro ali sa upozorenjem da ne idu u dubinu. Sve je bilo normalo, deca su se igrala, smejala, držao sam ih na oku”- priseća se Vladan Đurđević

Ali sreći i lepom trenutku je ubrzo došao kraj kada je Vladan shvatio da decu vuče vir i da jednostavno tonu i nestaju.

“Deca su stajala kao u voziću, držali se za ruke i odjednom počeli da tonu. Veljko, njegova sestra Ana i Jovana kao i moj sin su nestali, ni glasa ni traga od njih. Uspeo sam da izvučem njih troje ali Jovane nije bilo. Iako sam vikao, dozivao, tražio i ronio, nje nije bilo. U pomoć su pritrčali još neki momci ali bezuspešno”- rekao je Vladan.

Roditelji zavijeni u crno, tuga očaj

Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestromRoditelji, čim su čuli za stravičnu nesreču došli su na obalu, sedeli i satima plakali nadajući se da je ipak živa. Ali ronioci oko 22h su pronašli Jovanino telo zakačeno za jedan čamac. Roditelji su juče preuzeli telo ćerke prvenca kako bi pripremili sutrašnju sahranu, poslednji oproštaj.

“Nema više bakine glumice! Moja unuka, moj prvenac. Kako ću ja bez nje? Sreća moja, moje blago, umesto da joj spremamo proslavu punoletstva, mi se sada opraštamo”- plakala je baka Nadica Stanisavljević grleći i ljubeći uramljenu sliku nesrećno nastradale unuke.

Jovana Vladov je živela u Dimitovgradu, gde je upisala srednju školu za glumce. Dva dana pre nesreće je trebala da se vrati ali je otca ubedila da produži odmor. Bila je odlično dete sa punim džepovima ljubavi, ljubavi prema životu, prema glumi i sanjala da postane glumica. Molila je oca da ostane još koji dan sa porodicom ali kobna sudbina je htela da to bude poslednji.

Leave a Reply

Počinje rat sa ilegalnom gradnjom
Prethodna priča

Žitelji Krnjače zbog ilegalne gradnje žive sa fekalijama

Od ponedeljka gradski saobraćaj po zimskom redu vožnje
Sledaća priča

Od ponedeljka gradski saobraćaj po zimskom redu vožnje

Poslednje od Hronika