in

Od ponedeljka gradski saobraćaj po zimskom redu vožnje

Od ponedeljka gradski saobraćaj po zimskom redu vožnje
Od ponedeljka gradski saobraćaj po zimskom redu vožnje

Od ponedeljka 26. avgusta, vozila javnog gradskog prevoza će saobraćati po zimskom redu vožnje, što bi značilo da će na beogradskim ulicama biti 375 vozila više nego po letnjem, sadašnjem režimu vožnje.

Od ponedeljka sugrađane leve obale Beograda očekuje uobičajni, zimski red vožnje koji će na kolovoz vratiti 375 vozila više no što se kretalo u protekla dva meseca. Tokom letnjeg režima gradom je saobraćalo 792 autobusa, 78 tramvaja i 68 trojelbusa. Od ponedeljka u saobraćaju će biti 1.087 autobusa, 101 tramvaj i 94 trolejbusa. Tako da, ako vam autobus pobegne, ne brinite jer 95-ica će kretati svakih četiri minuta.

Sredinom septembra na kolovozu još 55 novih autobusa

Sredinom septembra očekuje se još 55 novih autobusa koji će osvežiti vozni park GSP-a i patrolirati našom prestonicom. Gradsko saobraćajno preduzeće je pre nekoliko dana ugostilo drugi kontigent od deset vozilaSredinom septembra na kolovozu još 55 novih autobusa koji su stigli iz poljske fabrike “Solaris”, a u narednih nekoliko dana stići će još 35 novih autobusa. Do kraja novembra GSP će biti osvežen sa još 145 ganc novih autobusa, od 200 koliko je poručeno i kupljeno. Konačno će najstarija vozila završiti svoj radni vek i biti zamenjena postojećim, novim autobusima koji će obezbediti putnicima komfor kao i bezbednu vožnju.

Takođe se šuška da će se ostvariti saradnja sa “Mercedesom” i da bi “Ikarbus” mogao da Gradu Beogradu priušti još 100 autobusa koji bi bili plaćeni iz Fonda za razvoj. No, živi bili pa videli…

Bus plus i dalje pojačava kontrolu

Nadležni u javnom gradskom prevozu su najavili da će u svakom vozilu biti po jedan kontrolor tako da nema popuštanja ljudima koji neadekvatno koriste prevoz na štetu svih građana.

Bus plus i dalje pojačava kontrolu “Nakon pojačane kontrole, GSP je ostvario profit oko 126 miliona, sa tim da su troškovi zapošljavanja kontrolora iznosili oko 17 miliona. Tako da krajnji efekat je više od osam miliona evra na godišnjem nivou u gradskoj kasi”- rekao je Bojan Bovan, gradski sekretar za sobraćaj.

Nakon uvođenja stalne kontrole, prihodi su znatno uvećani, građani svakodnevno kucaju karte i poštuju zavladan finansijski red u javnom gradskom prevozu. Na liniji 95 zabeležena je izuzetna prodaja karata, karte kupljene van vozila iznose 192% a kod vozača čak 1752% što je više nego odlično. Odlična prodaja podstakla je nove ideje kao što je deljenje edukativnih letaka o važnosti plaćanja prevoza- “Zašto bi iko kupovao kartu za gradski prevoz?” gde su navedeni pozitivni efekti uvođenja dotičnog sistema kao i troškovi prevoznika.

Nadležni podsećaju učenike sredinjih škola kao i studente da ne zaborave produžiti personalizovane karte za 2013/2014 godinu. Vađenje novih ili produživnje postojećih počelo je još od 20. avgusta a kartice od prethodne godine će važiti do 30. septembra, a studentima zaključno sa 31. oktobrom ove godine.

Leto kao i godišnji odmori, nažalost prolaze što znači da prestonica ponovo oblači svoj užurban ne tako suncem obasjan osmeh, sećajući se na još jedno divno beogradsko leto. No, pripremite se na uobičajne gužve, naoružajte se strpljenjem jer će nam mnogo trebati da se vratimo u uobičajni gradski ritam. Ne dozvolite da zimski red vožnje kao i kontrolori bace senku na poslednje dane letnjeg meseca, avgusta.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestrom

    Devojčica se udavila na Dunavu pred bratom i sestrom

    Kamion pao sa Pančevačkog mosta

    Kamion pao sa Pančevačkog mosta