in

Most Zemun-Borča jedini projekat u Srbiji koji ne kasni

Most Zemun-Borča jedini projekat u Srbiji koji ne kasni
Most Zemun-Borča jedini projekat u Srbiji koji ne kasni

U Srbiji u narednih tri godina trebalo bi da se obnovi oko 1.100 kilometara puteva, a za manje od deset godina 5. 000 kilometara putne mreže, izjavila je Zorana Mihajlović. Jedini saobraćajni projekat koji ne kasni jeste most Zemun- Borča.

Srbija je dobila čak tri kredita, od d „Evropske banke za obnovu i razvoj“ i „Svetske banke“ koje su odborile po 100 miliona evra, kao i „Svetske banke“ od 73,8 miliona evra, koji će biti iskorišćeni za rehabiliataciju 1. 100 kilometara puteva.

Ti krediti će pomoći da za tri godine imamo rehabilitovanih 1.100 km puteva, što je dobar rezultat, s obzirom da u narednih 10 godina treba da rehabilitujemo 5.000 km puteva”- izjavila je potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Međutim, izgradnja puteva u Srbiji traje više meseci nego kilometara pa bi izgradnja putne mreža mogla da potraje godinama pa i decenijama.

Sat gotovo nikad ne ide na ruku izvođačima radova kao i nadzornim organima ali da li je plan države da za tri godine obnovi 1.100 kilometara puteva u zemlji, a za manje od deset godina 5.000 kilometara putne mreže, previše ambiciozan?

Most Zemun- Borča jedini projekat koji ne kasni

Jedini projekat koji ide po planu jeste most Zemun-Borča, a rezultat je saradnje između izvođača radova i nadzornih organa.

Most Borča Zemun - Kineski most - mostu Borča - Zemun

Održavamo sastanke dva puta nedeljno sa izvođačima, a nadzorni organ je konstantno na gradilištu, i što je najvažnije, inženjeri iz direkcije dolaze ovde na sastanke. Smatram da je moguće u Srbiji raditi u roku“, kaže Miloš Ristić iz Direkcije za izgradnju puteva.

Most preko Dunava će biti dugačak 1.507 metara, širok 29,1 metara i visok 22,8 metara, sa ukupno šest kolovoznih traka i pešačko-biciklističkim stazama sa obe strane, a pristupne saobraćajnice biće dugačke 21,6 kilometara.

Radovi na mostu Zemun-Borča počeli su krajem oktobra 2011. godine. a most biće otvoren u decembru ove godine u skladu sa svim standardima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borčanci najbolji u kuvanju riblje čorbe

    Borčanci najbolji u kuvanju riblje čorbe

    Skupština raspravlja o predlogu osnivanja škole „Kraljica Marija“ u Ovči

    Skupština raspravlja o predlogu osnivanja škole „Kraljica Marija“ u Ovči