in

Zbog vršnjačkog nasilja u Kotežu uslediće krivična prijava

Protiv učenika osmog razreda koji je 16. januara tukao godinu dana mlađeg učenika u OŠ „Vasa Pelagić“ u Kotežu, biće podneta krivična prijava. Kako je potvrđeno u MUP, postoje osnovi sumnje da je maloletnik izvršio krivično delo nanošenje lakih telesnih povreda.

Podsećamo, incident se dogodio u toku nastave, na početku časa fizičkog. Kako je tada objasnio otac povređenog učenika, tuči su prethodile provokacije dvojice starijih đaka. U jednom trenutku, jedan od njih je nasrnuo na trinaestogodišnjaka. Pribivši ga uz zid, nekoliko puta ga je udario pesnicom u glavu.

Posle batina, kako je istakao otac, sa učenikovim roditeljima niko iz škole nije kontaktirao, niti mu je pružena lekarska pomoć. S podlivima u predelu oka, dečak se vratio kući tek posle tri školska časa. Nakon čega su roditelji pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je dečaka prevezla u Urgentni centar.

Incident dogodio u 15.30 časova, a policiju i Hitnu pomoć pozvali smo u 19.30, nakon što sam se vratio sa detetom u školu da zatražim objašnjenje. – rekao je otac

Direktor osmoletke u Kotežu Miodrag Lučić potvrdio je u petak da se incident dogodio u drugoj smeni, te da je jedan učenik dobio nekoliko udaraca u predelu oka.

Prema njegovim rečima, roditelji oba dečaka odmah su obavešteni o događaju. Hitna pomoć nije pozvana jer je u školi procenjeno da za tim nema potrebe.

Foto: Ilustracija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Ko si ti da procenjujes da li je potrebna hitna pomoc ili ne,tvoja je duznost da pozoves hitnu pomoc i da se dete pregleda,da li si ti direktore strucan da procenis da li je nekom potrebno ukazivanje lekarske pomoci ili ne. Od kad ste Vi direktor u skoli vlada rasulo,ne mozete da uspostavite red u skoli…

  2. Prvo utvrditi ko ovde govori istinu-otac povredjenog deteta ili direktor skole. Otac tvrdi da „sa učenikovim roditeljima niko iz škole nije kontaktirao“, a direktor tvrdi suprotno, tj. da „roditelji oba dečaka odmah su obavešteni o događaju“. E pa prvo utvrditi ko ne govori istinu, pa ako se utvrdi da direktor ne govori istinu, i on treba da snosi veliki deo krivice i shodno tome bude sankcionisan. Sram ga bilo! Njega licno, zbog njegovoh licnih postupaka, o eventualnom nasilniku i da ne govorim, to podrazumevam.

Gradska čistoća danas uklanja deponije u Borči i Ovči

Nakon jakog snega ulice na levoj obali ipak prohodne (FOTO)