in

Zbog tuče u školi u Kotežu reagovala Hitna pomoć i policija

Učenika sedmog razreda OŠ „Vasa Pelagić“ u Kotežu E. G. (13), stariji đak je pretukao tokom nastave, nanevši mu povrede glave. Prema rečima oca napadnutog dečaka, uprava škole nije odreagovala adekvatno. Iz škole, uprkos ozbiljnosti povreda, policija i Hitna pomoć nisu pozvani.

Direktor osmoletke Miodrag Lučić, sa druge strane, naglašava da je procedura u potpunosti ispoštovana. On tvrdi da je u školi procenjeno da ne postoji potreba za lekarskom pomoći, iako je „dete dobilo više udaraca u predelu oka“.

Do tuče je došlo oko 15.30 časova, na početku časa fizičkog. Učenici osmog razreda, zadirkivali su ovog godinu dana mlađeg dečaka. Pošto ih je on isprva ignorisao, u jednom trenutku ih je upitao kakav problem imaju s njim. Jedan od starijih dečaka tada ga je pribio uza zid i počeo da ga pesniči po glavi.

Posle batina, sin se meni i supruzi javio telefonom, vidno uznemiren, rekao nam je da je došlo do problema i da će nas uskoro pozvati neko iz škole. – ispričao je otac

Prema rečima oca, taj poziv nije usledio. Zato su roditelji sami pozvali nastavnika fizičkog, inače razrednog starešinu napadnutog deteta. On im je rekao da se ništa ozbiljno nije dogodilo, te da nema potrebe da bilo ko dolazi.

Moj sin je ostao u školi još tri časa, posle čega se, sa krvavom i otečenom glavom vratio kući – nastavlja roditelj

Kada je otac video u kakvom je stanju dete, prvo ga je odveo do škole i pitao: „Šta je ovo?!“ Odatle je pozvao policiju i Hitnu pomoć, koja je dete sa majkom sanitetom odvezla u Urgentni centar. Ostali su tamo do jedan ujutru.

Direktor škole Miodrag Lučić potvrdio je da se incident dogodio u sredu. Ipak, tvrdi da se činjenično stanje ne podudara s onim koje je izložio otac dečaka. Kako navodi, roditelji oba učenika pozvani su čim je predmetni nastavnik obavešten o tuči.

Navodi i da su roditelji povređenog deteta u školu stigli posle 15 minuta, nakon čega su sami pozvali Hitnu pomoć i incident prijavili policiji.

Naše je mišljenje bilo da nema potrebe da se zove Hitna pomoć, ali dobro je što je otac to ipak učinio. Popričali smo s roditeljima starijeg dečaka, a on je sutradan dao izjavu i organima reda. – priča direktor Lučić

Prema rečima direktora škole, lekari su konstatovali da je dečak u dobrom stanju. I on sam se kod roditelja raspitivao o njegovom zdravlju, oslobodivši ga jučerašnje nastave.

Otac napadnutog dečaka naprotiv, tvrdi da se dečaku stanje blago iskomplikovalo, ta da je, zbog infekcije, pod temperaturom.

Foto: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mališani iz Krnjače odneli treća mesta u plivanju za časni krst

Poznato kada će biti završen novi dom zdravlja u Borči