Zbog posete Makrona danas i sutra izmene u saobraćaju - www.lobi-info.rs

Zbog posete Makrona danas i sutra izmene u saobraćaju

3 minuta za čitanje

Naoružajte se strpljenjem u ponedeljak i utorak pošto će zbog posete francuskog predsednika Emanuela Makrona doći do povremenog zatvaranja glavnih gradskih saobraćajnica, ali i izmena na trasama linija javnog gradskog prevoza.

Detaljan program posete, satnica, a ponajviše trasa kojom će se kretati visoka francuska delegacija predvođena predsednikom Makronom, standardno se iz bezbednosnih razloga drži u tajnosti. Ipak, neke lokacije koje će biti pod posebnom prismotrom već su poznate.

Popodnevno sletanje na aerodrom

Prema zvanično obelodanjenim podacima, predsednik Makron bi u srpsku prestonicu trebalo da stigne u ponedeljak u 15.00 časova, što znači da Beograđani ne moraju da strahuju za gužve i zatvaranje ulica u prepodnevnom špicu.

Međutim, odmah po dolasku delegacije iz Pariza „na udaru“ će se naći pre svega auto-put u pravcu ka Beogradu, koji će u jednom trenutku biti potpuno zatvoren, baš kao i kompletan potez oko Palate „Srbija“, odnosno Bulevar Mihajla Pupina od Trešnjinog cveta do Ušća, te neka od poprečnih ulica kojom će kolona od auto-puta stići do Palate „Srbija“.

U kasnim poslepodnevnim satima u ponedeljak predviđeno je da predsednik Emanuel Makron, u društvu srpskog predsednika Aleksandra Vučića, obiđe Spomen kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, ali i onaj podignut u čast heroine Milunke Savić, da bi se zatim delegacija uputila ka Kalemegdanu.

Trasa kojom će se kretati kolona drži se u tajnosti, ali je izvesno da će doći do zatvaranja poteza u Ruzveltovoj i Mije Kovačevića oko Novog groblja, dela oko Kalemegdana, od Cara Dušana, preko Tadeuša Koščuška do Pariske. Baš kao i što će biti privremeno obustavljan saobraćaj na auto-putu, Ulici kneza Miloša, Bulevaru kralja Aleksandra, kao i u centralnim gradskim ulicama, ali i potezu od Palate „Srbija“ do Kalemegdana, dakle i Brankovom mostu.

U večernjim satima za predsednika Makrona biće priređena svečana večera na za sada još nepoznatoj lokaciji, ali će i tada, sigurno, doći do zatvaranja pojedinih centralnih gradskih saobraćajnica.

I dok iz MUP-a Srbije mole Beograđane za strpljenje, uz poruku „da će se truditi da sva zadržavanja i obustava saobraćaja budu što kraći“, nadležne gradske službe zvanično se nisu oglasile o eventualnim promenama do kojih će doći u saobraćaju, kao ni mogućim izmenama na linijama javnog gradskog prevoza.

Ako je suditi po ranijim posetama visokih svetskih zvaničnika, autobusi verovatno neće menjati trase (izuzetak mogu da budu samo linije koje prolaze kroz Bulevar Mihajla Pupina, odnosno pored Palate „Srbija“), već će čekati u kolonama otvaranje saobraćajnica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je juče da će preduzeti maksimalne mere obezbeđenja povodom predstojeće posete predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona.

Leave a Reply

Prethodna priča

Stižu krivične prijave i rušenje za nelegalne objekte na kanalima!

Sledaća priča

Večeras novo zaprašivanje komaraca na Paliluli

Poslednje od Vesti