Stižu krivične prijave i rušenje za nelegalne objekte na kanalima! - www.lobi-info.rs

Stižu krivične prijave i rušenje za nelegalne objekte na kanalima!

3 minuta za čitanje
3

Čišćenje kanala na levoj obali Dunava počeće 1. avgusta, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da će protiv svih koji budu na njima nelegalno gradili biti podnete krivične prijave.

Vesić je za Studio B rekao da će radove obavljati „Srbijavode“, kojoj je taj posao u nadležnosti.

Objasnio je da na levoj obali Dunava postoji oko 950 kilometara kanala, od čega se 179 kilometara nalazi u stambenoj zoni, dok su ostalo poljoprivredni kanali.

Kaže da će 200 do 300 kilometara poljoprivrednih kanala biti očišćeno, što će platiti kompanija „Al Dahra“, novi vlasnik PKB-a.

Grad je odvojio 2,5 miliona evra za čišćenje 179 kilometara u stambenoj zoni.

– Sve što je nelegalno izgrađeno na tim kanalima biće srušeno i očišćeno od 1. avgusta do 15. decembra, a istovremeno ćemo uraditi i rekonstrukciju crpne stanice Reva kako bi ona mogla da povuče više vode – naveo je Vesić.

Vesić ističe je da „Srbijavode“ više nikad neće dozvoliti da se bilo šta nelegalno gradi na kanalima, jer će odmah uslediti krivične prijave.

Gradnja kanalizacije od proleća

On je podsetio da će na proleće početi i izgradnja kanalizacije u tom delu grada, navodeći da je sa Evropskom investicionom bankom potpisan sporazum o grantu, da je počelo projektovanje i da će biti izgradjeno 90 kilometara kanalizacije i fabrika za preradu otpadnih voda.

– U naredne dve godine od početka radova, leva obala biće rešena u smislu da će imati fekalnu kanalizaciju, fabriku otpadnih voda, očišćene kanale, što će omogućiti stanovnicima tog dela grada da žive normalno – kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika naglasio je i da je prekjuče popodne svih 935 porodica dobilo interventnu pomoć od Gradskog centra za socijalni rad na osnovu oštećenja koja su imali u kućama tokom proteklih jakih kiša.

– Ta pomoć je isplaćena 18 dana posle poplava, što se nikada nije desilo tako brzo. To pokazuje da smo se kao grad i država dobro organizovali i da smo, nažalost, u tim poplavama i bujičnim polavama stekli iskustvo – naveo je Vesić.

3 Comments

  1. Bas da vidimo da li ce na prolece prvo nastaviti zapocete radove u naselju Brace Maric ili ce otici na udaljena naselja na Zrenjanincu, posto je nase naselje od uvek svima bilo nebitno. Naj blizi smo centru grada a izgledamo naj jadnije jer nismo „grlati“ kao drugi.

  2. Iskreno se nadam da ce Srbijasume odraditi ovaj posao i da se to nece svesti na kampanjski posao. Sada ce porusiti i narednih 2o godina vise se nece pojavljivati da ciste kanale. Nisu ti bespravni ob jekti nikli preko noci. Kazne i samo kazne su jedini nacin da se naucimo da cuvamo prirodu jer racuni kojie nam priroda ispostavlja ce biti sve veci. Kazne su jedini nacin da se dopre do svesto ljudi. Nemci se nisu rodili sa svescu da treba cuvati prirodu. Drasticne kazne za bacanje smeca, pa cak i opisaka ih je uvela u red.

  3. Šta ċemo sa izgrađenim objektima na kanalima, koje su bolesnici zatrpali!!!?
    Njih niko i ne spominje…
    U Zabelu svi + rušenje!!?

Leave a Reply

Prethodna priča

Nevreme i poplave na levoj obali uništili su i biljni i životinjski svet

Sledaća priča

Zbog posete Makrona danas i sutra izmene u saobraćaju

Poslednje od Dešavanja