in

Zbog kružnog toka na Bogosloviji sugrađani u čudu

Pre par nedelja, počeli su radovi na kružnom toku kod Bogoslovije i i mnogi sugrađani kojiu koriste ovu deonicu zapitali su se o čemu se ovoga puta radi. 

Prolaznici su bili u čudu i uglavnom je postojao strah da nije reč o rekonstrukciji neke ulice.

Juče je, međutim, ovaj kružni tok dobio skulpturu koja mu je namenjena, a na društvenim mrežama iznenađeni sugrađani još uvek komentarišu njen, pre svega, neobičan izgled.

Da podsetimo, reč je o radu Koste Bogdanovića i skulpturi „Tripod“, koja je trebalo da bude postavljena još 2009. godine ali tada za njeno izvođenje nije bilo novca.

Skulptura je konačno ugledala svetlost dana sa svojim neobičnim izgledom i vizantijsko plavom bojom.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Neverovatno kakva grozota i ruglo. Bez ukusa i takta, nadležni ispred samog lica Bogoslovije postavljaju ovo jureći nekakvu apstrakciju umesto da stave Bogorodičinu ikonu ili kakvu figuru u čast njenu. Ovo je Bogorodičin grad i red je da barem ispred Bogoslovije stoji njeno znamenje. Čitajte istoriju.

  2. Grozno, kao neko namerno ruglo postavljeno nasuprot Bogoslovskog fakulteta. Slažem se da je na ovakvom mestu moralo biti nešto prirodno i prijatno za oko ali na žalost o ovakvim stvarima ne odlučuju ljudi sa domaćinskim vaspitanjem.

Besni fok, Jabučki rit i Preliv danas bez struje

Koncentracija polena ambrozije konačno u opadanju