Zbog kružnog toka na Bogosloviji sugrađani u čudu

u Vesti

Pre par nedelja, počeli su radovi na kružnom toku kod Bogoslovije i i mnogi sugrađani kojiu koriste ovu deonicu zapitali su se o čemu se ovoga puta radi. 

Prolaznici su bili u čudu i uglavnom je postojao strah da nije reč o rekonstrukciji neke ulice.

Juče je, međutim, ovaj kružni tok dobio skulpturu koja mu je namenjena, a na društvenim mrežama iznenađeni sugrađani još uvek komentarišu njen, pre svega, neobičan izgled.

Da podsetimo, reč je o radu Koste Bogdanovića i skulpturi “Tripod”, koja je trebalo da bude postavljena još 2009. godine ali tada za njeno izvođenje nije bilo novca.

Skulptura je konačno ugledala svetlost dana sa svojim neobičnim izgledom i vizantijsko plavom bojom.

3 Comments

  1. Neverovatno kakva grozota i ruglo. Bez ukusa i takta, nadležni ispred samog lica Bogoslovije postavljaju ovo jureći nekakvu apstrakciju umesto da stave Bogorodičinu ikonu ili kakvu figuru u čast njenu. Ovo je Bogorodičin grad i red je da barem ispred Bogoslovije stoji njeno znamenje. Čitajte istoriju.

  2. Grozno, kao neko namerno ruglo postavljeno nasuprot Bogoslovskog fakulteta. Slažem se da je na ovakvom mestu moralo biti nešto prirodno i prijatno za oko ali na žalost o ovakvim stvarima ne odlučuju ljudi sa domaćinskim vaspitanjem.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH