in

Zatvara se izbeglički kamp u Krnjači

Izbeglički kamp u Krnjači
Izbeglički kamp u Krnjači

Kolektivni izbeglički centar u Krnjači biće zatvoren do kraja godine kada u Velikom Mokrom Lugu bude izgrađen četvrti stambeni objekat.

Kolektivni centar za smeštaj izbeglica u Krnjači biće zatvoren do kraja godine kada se očekuje izgradnja stambenog objekta u Velikom Mokrom Lugu.

Gradski poverenik za izbeglice, interno raseljena lica i migracije Miodrag Pribilović izjavio je da će u novom stambenom objektu smeštaj imati 20 porodica.

„Izgradnjom 250 socijalnih stanova u naselju Borča IV biće potpuno rešeno pitanje svih neformalnih naselja na teritoriji grada“, naveo je Pribilović.

Grad Beograd počeo je podelu prehrambenih paketa najugroženijima na celoj teritoriji Beograda. Predviđeno je 250 paketa za socijalno ugrožene. Takođe, grad intezivno radi na i obezbeđivanju stalnog smeštaja za izbegla i raseljena lica.

Prema poslednjem popisu, u izbegličkom kampu u Krnjači trenutno boravi 477 izbeglih i raseljenih lica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova. Najveći broj ih je iz Hrvatske od kojih je većina izbegla za vreme hrvatske vojne operacije „Oluja“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Otvaranje Idea Super u Borči 10. aprila 2014

    Otvaranje supermarketa „Idea super“ u Borči 10. aprila

    Beogradske školarce muči deformacija kičme

    Beogradske školarce muči deformacija kičme