Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Zašto su Beograd i Niš sinoć bili obojeni u plavo

u Društvo od
Cicak – Rancevi 25%

U znak podrške osobama sa autizmom, važni objekti sinoć su u Beogradu bili osvetljeni plavom bojom, kao i nova zgrada Klinickog centra u Nišu.

Povodom Svetskog dana osoba sa autizmom, u Beogradu su plavim svetlom osvetljeni zgrada Skupštine Srbije, Palata Albanija, fontana na Slaviji.

Simbolično svetlosnim efektima u plavoj boji osvetljena je i zgrada KC u Nišu, a uprava je navela da na ovaj način pored medicinskog aspekta, osobama sa autizmom i njihovim porodicama pruža podršku i u borbi ostvarivanja boljeg i kvalitetnijeg života.

KC Niš

Prema rezoluciji koju je donela Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2007. godine, Svetski dan osoba sa autizmom obeležava se 2. aprila, a plava je boja autizma.

Podrška Grada Beograda osobama sa autizmom

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je obeležavanju Svetskog dana svesnosti o autizmu pod sloganom „Srušimo barijere za autizam zajedno” u Dečjem kulturnom centru Beograda. Tim povodom priređene su izložba likovnih radova osoba sa autizmom, interaktivne radionice i muzički program.

  Tokom vikenda grad bez saobraćaja zbog Dana policije
Palata Albanija

Gradska sekretarka je podsetila da se odgovornost društva ogleda u odnosu prema najmlađima, najstarijima i osobama kojima je ta pomoć potrebna.

Naša je obaveza da skrenemo pažnju sa kakvim se problemima susreću osobe sa autizmom i njihove porodice, i šta je to što kao društvo možemo da uradimo da im pomognemo – istakla je Stanisavljevićeva.

Ona je podsetila je da je Grad Beograd u poslednje četiri godine uveo nove usluge socijalne zaštite kao što je lični pratilac za decu sa smetnjama u razvoju, a čiju uslugu koriste i deca sa autizmom. Takođe je dodala da se radi sanacija i rekonstrukcija dnevnih boravaka za osobe sa invaliditetom, među kojima su i dva dnevna boravka namenjena za osobe sa autizmom.

  HUMANOST NA DELU! Pančevci dronom dostavili lekove na Belu Stenu
Fontana na Slaviji

Predsednik Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom Mirko Gojić zahvalio je Gradu Beogradu i resornom sekretarijatu na pomoći, ali i dodao da je potrebno još mnogo posla kako bi se osobe sa autizmom i njihove porodice osećale sigurno.

Na manifestaciji su učestvovali Minja Subota, Bojana Stamenov, Đura i Mornari, kao i Dečji hor „Čarolija”.

Foto: Tanjug

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh