in

Zaprašivanje komaraca samo sa zemlje, iako krvopije već muče sugrađane

Kako smo već pisali, od ove godine brigu oko suzbijanja komaraca preuzelo je JKP „Gradska čistoća“. Uništavanje larvi je započeto još u februaru mesecu, a zaprašivanje odraslih formi komaraca u maju.

Kako kažu, ekipe su svakodnevno na terenu. Krenuli su prvo od nasipa, obala Save i Dunava, šuma, izletišta, Velikog ratnog ostrva, Ade Ciganlije i Ade Huje.

Juče smo suzbijali odrasle forme komaraca na teritoriji opštine Palilula – rekli su nam iz JKP „Gradska čistoća“.

„Gradska čistoća“ je svu neophodnu mehanizaciju, kao i stručni kadar, preuzela od Zavoda za biocide, u čijoj je nadležnosti ranije bilo uništavanje komaraca.

Ovo preduzeće suzbijanje komaraca obavlja isključivo sa zemlje, jer je Evropska unija dala preporuku da se zaprašivanje ne sprovodi iz vazduha.

Takođe, avioni privredne avijacije, koji su se koristili za ovu svrhu, ne mogu da dobiju dozvolu za prelet iznad naselja, već isključivo iznad nenaseljenih delova prestonice.

Prethodne godine je zbog ogromne najezde komaraca napravljen presedan, pa je odoreno zaprašivanje iz vazduha i to čak dva puta.

Da li će i ove godine komarci naterati privrednu avijaciju da poleti, ostaje da se vidi, ali za sada ćemo morati da se uzdamo u zaprašivanje sa zemlje.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    OPREZ! Uništena saobraćajna signalizacije od petlje Kovilovo do Padinske

    Budući srednjoškolci danas i sutra popunjavaju liste želja