Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Zabranjen ulazak automobila na groblja za Zadušnice

u Vesti od

Ulazak automobila na groblja neće biti dozvoljen za Zadušnice, u subotu 10. februara, te iz JKP “Pogrebne usluge” apeluju na građane da za dolazak na groblje koriste gradski prevoz.

Na svim grobljima od 7.00 do 15.00 neće biti dozvoljen ulazak automobila, već će kapije biti otvorene od 15.00 do 18.00, dok je na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju na snazi potpuna zabrana.

Narednog dana biće otvorene kapije za ulaz motornih vozila od 7.00 do 18.00, osim na Novom groblju, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i groblju Nova Bežanija, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti, poručili su iz JKP “Pogrebne usluge”.

Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 7.00 do 17.00, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice, posetiocima će na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP “Pogrebne usluge”.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da se prilikom posete grobnim mestima ne naslanjaju na spomenike jer su mnogi dotrajali i nestabilni, te da je na groblju zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

 

Povezane teme:

1 komentar

  1. A groblja ogromna. 2, 3km po Zbegu pešaka. Mudra odluka. Samo po groblju napred i nazad prošrtati 5-6km. Mogu to, naročito stari ljudi. Makar da se uvede neki minibus da razvozi u krug… zvuči bizarno, ali…

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh