in

Zabranjen ulazak automobila na groblja za Zadušnice

French WW1 Military Cemetary at Lachalade in a forest near Verdun, France, Image: 177295390, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Photoshot - sales@photoshot.com London: +44 (0) 20 7421 6000 Florida: +1 239 689 1883 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa creative

Ulazak automobila na groblja neće biti dozvoljen za Zadušnice, u subotu 10. februara, te iz JKP „Pogrebne usluge“ apeluju na građane da za dolazak na groblje koriste gradski prevoz.

Na svim grobljima od 7.00 do 15.00 neće biti dozvoljen ulazak automobila, već će kapije biti otvorene od 15.00 do 18.00, dok je na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju na snazi potpuna zabrana.

Narednog dana biće otvorene kapije za ulaz motornih vozila od 7.00 do 18.00, osim na Novom groblju, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i groblju Nova Bežanija, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti, poručili su iz JKP „Pogrebne usluge“.

Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 7.00 do 17.00, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice, posetiocima će na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge“.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da se prilikom posete grobnim mestima ne naslanjaju na spomenike jer su mnogi dotrajali i nestabilni, te da je na groblju zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. A groblja ogromna. 2, 3km po Zbegu pešaka. Mudra odluka. Samo po groblju napred i nazad prošrtati 5-6km. Mogu to, naročito stari ljudi. Makar da se uvede neki minibus da razvozi u krug… zvuči bizarno, ali…

Policija uhapsila osumnjičenog za krađe na Paliluli i Zvezdari

Obavezne potvrde o vakcinama za boravak dece u vrtićima