Za evakuaciju obezbeđena i sportska hala u Padinskoj Skeli - www.lobi-info.rs

Za evakuaciju obezbeđena i sportska hala u Padinskoj Skeli

2 minuta za čitanje
1
Za evakuaciju obezbeđena i sportska hala u Padinskoj Skeli
Za evakuaciju obezbeđena i sportska hala u Padinskoj Skeli

Opština Palilula obezbedila je dva centra za evakuaciju stanovništva sa leve obale Dunava. Osnovna škola „Jovan Ristić“ i sportska hala u Padinskoj Skeli opremnjene su sa 150 ležajeva.

Oko 70 % Palilule je pod vodom. Poplavljena su i pojedina domaćinstva u Ovči, Borči, Krnjači i Kotežu.

Međutim, pedsednik Opštine Palilula kaže da situacija na levoj obali Dunave za sada nije kritična.

Ugroženi su Kotež, Krnjača, delovi Borče, Veliko Selo, Višnjička ulica i Ovčanski put. Ali, srećom, o svemu smo mislili na vreme pa sve pumpe rade i vraćaju vodu u Dunav. Imamo veliku pomoć policije, vatrogasaca, kao i opštine Stari grad i za sada situacija nije kritična”, rekao je Stojan Nikolić, predsednik opštine Palilula.

Leva obale će tek imati problema sa poplavama

U Krnjači su danas potopljeni Dom zdravlja i Osnovna škola „Zaga Malivuk“, ali i pojedina domaćinstva. Dok su u Kotežu, isto malim delom, poplavljene kuće, ali nije kritično.

20140515_170033

„Ima ljudi kojima je voda ušla u kuću. Neki kanali su puni vode, ali pumpe sve vreme rade i nije kritično“, rekao je Nikolić.

On je dodao da je na ovoj opštini najgora situacija u Velikom Selu, ali da očekuje da će u narednim danima leva obala Dunava imati veliki problem sa poplavama.

Građani kojima je hitno potrebna pomoć iz Koteža ili nekog drugog dela opštine Palilula neka se što pre jave opštini na brojeve telefona 3236-221 ili 069/826-6520.

1 Comment

  1. U javnosti nema podataka o poplavi na Levoj obali u Beogradu pa su ovi vasi clanci I sajt opstine Palilula zasada jedini izvor informacija sta se desava na ovom podrucju.

Leave a Reply

Voda u BG ispravna, u Kotežu nestašica!
Prethodna priča

Voda u BG ispravna! Neko širi dezinformacije a građani opsedaju markete!

Krnjača u haosu: Zatvorena ulica Grge Andrijanovića
Sledaća priča

Krnjača u haosu: Zatvorena ulica Grge Andrijanovića

Poslednje od Vesti