in

Voda u BG ispravna! Neko širi dezinformacije a građani opsedaju markete!

Voda u BG ispravna, u Kotežu nestašica!
Voda u BG ispravna, u Kotežu nestašica!

Nakon objavljivanja pojedinih medija da voda u Beogradu nije ispravna i da će doći do nestašice, građani su krenuli u kupovinu veće količine vode. Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da je voda u Beogradu na zadovoljavajućem nivou i da neko širi dezinformacije i paniku među ljudima.

Direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Slobodan Tošović izjavio je danas da je kvalitet vode u Beogradu na zadovoljavajućem nivou i da građani koji se snabdevaju iz beogradskog vodovodnog sistema piju higijenski ispravnu vodu za piće.

Međutim, naglasio je da su i ostali sistemi bezbedni jer se uzorci sada uzimaju češće.

„Ostali centralni vodovodni sistemi, poput onih u Sopotu, Grockoj, Mladenovcu, PKB-u i drugi, bezbedni su. Ostaje problem individualnih vodnih objekata na širem području grada – bunara i loših kaptaža površinskih voda, jer postoji opasnost od kontaminacije izvorišta„, kaže Tošović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da je voda u Beogradu ispravna za piće i da neko bez razloga širi paniku među ljudima.

„U ovim uslovima, kad imate katastrofu u zemlji, kad pokušavate da spasite one koji mogu i treba da budu spaseni, neko širi dezinformacije“, rekao je Mali Tanjugu.

U Kotežu nestašica vode

Građani Koteža sumnjaju u kvalitet vode te su kupovali negaziranu flaširanu vodu a večeras i nemaju gde da je kupe jer vlada nestašica već od 14 h.

„U Kotežu u svim prodajnim objektima nema negazirane vode u flašama i balonima. Ostala je jedino gazirana voda”, kaže naš čitalac.

U Štabu su naveli da nisu tačne informacije koje su se pojavile danas u pojedinim medijima i na društvenim mrežama da voda u Beogradu nije za piće i da ne bi smela da se koristi ni prilikom spremanja obroka.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    SMS NA 1003 za ugrožene u poplavama

    SMS na 1003 za ugrožene u poplavama

    Za evakuaciju obezbeđena i sportska hala u Padinskoj Skeli

    Za evakuaciju obezbeđena i sportska hala u Padinskoj Skeli