in

Za Beograd nema opasnosti od novih poplava ali od izlivanja kanalizacije ima

Za Beograd nema opasnosti od novih poplava ali od izlivanja kanalizacije ima

Zbog obilnih kiša u našem gradu, strahuje se od mogućih novih poplava, ali menadžer grada Goran Vesić kaže da nema opasnosti od novih poplava, ali da ponekad dolazi do izlivanja kanalizacije te je potreban oprez.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do subote nas očekuje kišovito i nestabilno vreme. Čak na dvadesetak reka u Srbiji od danas pa do 20. juna očekuje se porast vodostaja, čak i lokalna izlivanja, upozorio je RHMZ.

Menadžer grada Beograda Goran Vesić izjavio je da Štab za vanredne situacije svakodnevno prati situaciju zajedno sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i da nema opasnosti od novih poplava, ali da kanalizacija u Beogradu nije u najboljem redu.

Usled obilnih kiša, izlivanje kanalizaija i septičkih jama,  kao i problem otpadnih voda, predstavljaju večitu ružnu sliku leve obale Dunava.

Najveći ekološki problem postoji u naseljima koja nisu prekrivena kanalizacionom mrežom, te izlivanje septičih jama može dovesti do epidemije i bolesti.

Sugrađani u ovom delu grada imaju muke u periodima jačih kiša, jer je naselje neplanski izgrađeno ispod nivoa reka a da pre toga nije nasuto.

U Beogradu prema poslednjem popisu, 75 odsto grada je pokriveno kanalizacijom, 400.000 sugrađana nema kanalizacionu mrežu, postoji oko 60.000 septičkih jama. Kada bi se samo 7.000 izlilo u Krnjači, pola Beograda bi bilo poplavljeno.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Počinje rat sa ilegalnom gradnjom

    Država počinje rat sa nelegalnom gradnjom

    Projekat „Trojka iz bloka“