in

Država počinje rat sa nelegalnom gradnjom

Počinje rat sa ilegalnom gradnjom
Počinje rat sa ilegalnom gradnjom

Danas je počela akcija popisa građevinskih objekata koji su u izgradnji u Beogradu, kako bi se utvrdilo da li poseduju sve dozvole sa ciljem sprečavanja nelegalne gradnje. Akcija će trajati sedam dana radi zaustavljanja bespravne gradnje a da oni koji grade plaćaju državne dažbine.

Grad Beograd pokrenuo je akciju popisa građevinskih objekata u izgradnji i kontrole dokumentacije kako bi se utvrdilo da li objekti poseduju sve dozvole za izgradnju.

„Ovakva vrsta popisa nikada se nije radila. Posao je veliki, ali za sedam dana ćemo tačno znati koliko se objekata gradi i da li postoje dozvole. Legalizaija treba da spreči izgradnju ilegalnih objekata, a ne da je pospešuje”, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

U kontrolu dokumetnacije će, zajedno s gradskim inpektorima, ići i državni inspektori koji će otkriti ali i sankcionisati sve nepravilnosti. Grad Beograd pokrenuo je akciju jer se i danas neki objekti grade bez odgovarajuće dokumentacije, što je krivično delo.

„Građevinari su do sada koristili situaciju da je za objekte do 800 kvadrata nadležna opština. Oni dobiju dozvolu na tih 800 kvadrata pa onda ilegalno pređu tu kvadraturu i niko ih ne dira zbog nadležnosti. To je nedopustivo i to se više neće dešavati“, naglasio je Vesić.

Niču nelegalne građevine u Borči

Još početkom godine građevinski inspektori opštine Palilula, utvrdili su da dva gradilišta u Ulici bratstva i jedinstva u Borči niču nelegalno, te su protiv investitora podneli krivične prijave.

Ruše se nelegalna gradilišta u Borči

„U Ulici bratstva i jedinstva 77 nadograđuje se postojeći objekat na parceli u vlasništvu Momira Vučića. Njega po punomoćju zastupa Mile Vekić. U slučaju zgrade na broju 85, investitor je „Milvek sistem” d.o.o.“, navode u opštini Palilula.

Inspektori su  doneli rešenja o rušenju dve građevine u Ulici bratstva i jedinstva, ali ona još nisu sprovedena.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Da li je suzbijanje komaraca u petak izvršeno i u Vašem naselju?

    Za Beograd nema opasnosti od novih poplava ali od izlivanja kanalizacije ima

    Za Beograd nema opasnosti od novih poplava ali od izlivanja kanalizacije ima