in

Vukovcima i đacima generacije svečano uručene nagrade

Svečanost dodele nagrada vukovcima i đacima generacije palilulskih osnovnih i srednjih škola, održana je 30. juna u Ustanovi kulture Palilula na Sceni Stamenković.

Čestitke najboljim učenicima Palilule uputio je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i uručio im poklone zajedno sa zamenikom predsednika dr Darkom Paunovićem i članom Veća opštine Stankom Gujaničićem.

„Čast mi je što danas mogu da vam uručim ove, rekao bih skromne nagrade, jer za ono što ćete vi u narednom periodu, pretpostavljam, uraditi za našu Palilulu, grad i za našu državu, i s obzirom na to da ste već pokazali odgovornost, mislim da treba u narednom periodu da izdvojimo mnogo više, i pažnje i sredstava namenjenih vama“, reko je Jovičić i dodao: „S druge strane vi predstavljate škole iz kojih dolazite i našu opštinu Palilulu, i zbog toga bih vam dao jedan savet, da nastavite vredno i predano da radite, da se usavršavate, jer znanje vam niko ne može oduzeti i mislim da je to ključ uspeha. Ali i pored toga gledajte da izrastete u dobre, čestite i poštene ljude. Želim vam to od srca, a Opština će biti uz vas, ulagaće u vas. Ja ću na sebe preuzeti obavezu da utičem, da to radi i Grad Beograd, kako biste u narednim godinama ostvarivali još bolje rezultate i da, zaista, predstavljate našu zemlju u budućnosti na najbolji mogući način i da pomognete da idemo napred“, istakao je Jovičić.

Svim vukovcima, kojih ove godine ima 157 u 17 osnovnih i 26 u pet srednjih škola, Opština je poklonila knjige, a đacima generacije i tablet računare.

Prvi put ove godine Opština je dodelila priznanje za sportistu generacije u konkurenciji svih palilulskih osnovnih i srednjih škola. Sportista generacije je Aleksandar Jokić učenik osmog razreda Osnovne škole „Rade Drainac“, koji trenira plivanje i osvajač je trećeg mesta na republičkom takmičenju u plivanju.

Iskreno se nadamo da će opština i u budućnosti razmišljati o mladima jer su oni naša budućnost.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    IMA NADE! Momci iz Borče sami sredili teren u Centru 3

    Dom zdravlja u Borči

    Na levoj obali nemoguća misija doći do ginekologa