in

Vrtići prebukirani. U Borči, Kotežu i Krnjači neće biti upisano nijedno dete

Vrtići prebukirani: U Borči, Kotežu i Krnjači neće biti upisano ni jedno dete

Rok za upis u vrtiće na levoj obali Dunava trajao je do 23. maja, ali pošto su vrtići prebukirani, nijedno dete neće ove godine biti upisano. U Kotežu i Krnjači nedostaje po jedan objekat, a u Borči su potrebna čak četiri!

Roditelji na levoj obali Dunava moraće da pronađu alternativu za čuvanje dece jer su svi vrtići prebukirani.

U vrtiće u Borči, Krnjači i Kotežu neće biti upisano čak nijedno dete jer su sva mesta popunili mališani koji su prešli iz jaslica u starije grupe.

„Posebno teška situacija je u Borči, Kotežu i Krnjači, gde nećemo upisati nijedno dete u vrtić, jer su sva mesta popunjena mališanima koji su prešli iz jaslica. Već smo se obraćali Sekretarijatu za obrazovanje za adaptiranje nekog prostora ili izgradnju vrtića. U Kotežu i Krnjači nedostaje po jedan objekat, dok su u Borči potrebna čak četiri obdaništa, kako bi se pokrile sve potrebe”, kaže Marina Kostić, direktorka PU „Palilula“,

Kako bi rešili ovaj problem, članovi komisije uputili su roditelje na druge vrtiće na opštini Palilula, u kojima ima mesta. Međutim, svi slobodni kapaciteti najverovatnije neće biti na levoj obali jer je situacija slična i u ostalim naseljima.

Iako je nedovojan broj kapaciteta vrtića na levoj obali decenijski problem, nadležni se nisu uhvatili u koštac sa njim na vreme, već su gradili vrtiće na tri lokacije, naravno, u centru grada.

Po svemu sudeći, problem kapaciteta će kao i svih ovih godina, ostaviti nezadovoljne mnoge mame i tate. Nijedno dete neće biti upisano, izgradnja novih vrtića će potrajati, a roditelji će morati da pronađu neku drugu alternativu za čuvanje dece.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

SVAKA ČAST: U Crvenki prikupljleno 104.000 dinara, 614 litara vode i 73 paketa pelena - 2014

SVAKA ČAST! U Crvenki prikupljleno 104.000 dinara, 614 l vode i 73 paketa pelena

GSP zahteva ukidanje besplatnog prevoza za povlašćene kategorije - 2014

GSP zahteva ukidanje besplatnog prevoza za povlašćene kategorije