Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Vrtići prebukirani: U Borči, Kotežu i Krnjači neće biti upisano ni jedno dete

Vrtići prebukirani. U Borči, Kotežu i Krnjači neće biti upisano nijedno dete

u Vesti od
Tara – T2

Rok za upis u vrtiće na levoj obali Dunava trajao je do 23. maja, ali pošto su vrtići prebukirani, nijedno dete neće ove godine biti upisano. U Kotežu i Krnjači nedostaje po jedan objekat, a u Borči su potrebna čak četiri!

Roditelji na levoj obali Dunava moraće da pronađu alternativu za čuvanje dece jer su svi vrtići prebukirani.

U vrtiće u Borči, Krnjači i Kotežu neće biti upisano čak nijedno dete jer su sva mesta popunili mališani koji su prešli iz jaslica u starije grupe.

„Posebno teška situacija je u Borči, Kotežu i Krnjači, gde nećemo upisati nijedno dete u vrtić, jer su sva mesta popunjena mališanima koji su prešli iz jaslica. Već smo se obraćali Sekretarijatu za obrazovanje za adaptiranje nekog prostora ili izgradnju vrtića. U Kotežu i Krnjači nedostaje po jedan objekat, dok su u Borči potrebna čak četiri obdaništa, kako bi se pokrile sve potrebe”, kaže Marina Kostić, direktorka PU „Palilula“,

Zanimljivo:  Građani leve obale nemaju kanalizaciju, a za gondolu ide 15 miliona evra

Kako bi rešili ovaj problem, članovi komisije uputili su roditelje na druge vrtiće na opštini Palilula, u kojima ima mesta. Međutim, svi slobodni kapaciteti najverovatnije neće biti na levoj obali jer je situacija slična i u ostalim naseljima.

Iako je nedovojan broj kapaciteta vrtića na levoj obali decenijski problem, nadležni se nisu uhvatili u koštac sa njim na vreme, već su gradili vrtiće na tri lokacije, naravno, u centru grada.

Po svemu sudeći, problem kapaciteta će kao i svih ovih godina, ostaviti nezadovoljne mnoge mame i tate. Nijedno dete neće biti upisano, izgradnja novih vrtića će potrajati, a roditelji će morati da pronađu neku drugu alternativu za čuvanje dece.

Zanimljivo:  Jedna osoba povređena u udesu na Pupinovom mostu

Povezane teme:

1 komentar

  1. Hajde nesposobna vlasti, rešavajte više probleme na levoj obali Dunava…Vrtići, kanalizacija, loši putevi, tragične raskrsnice….itd..

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh