Vrtić u Krnjači okružen kladionicama i kafićima - www.lobi-info.rs

Vrtić u Krnjači okružen kladionicama i kafićima

2 minuta za čitanje

Nova četvorospratna zgrada na Zrenjaninskom putu, a u njoj super novi privatni vrtić. Nažalost, oko vrtića sve neke neprikladne komšije, kladionice i kafići, i odmah pored gradilište.

Ovaj privatni vrtić postoji na više lokacija na levoj obali i jedan je od onih koji su u sistemu refundacije. Na fotografijama koje smo mogli videti izgleda veoma lepo. Kako tvrde, rade u lepom okruženju, u manjim grupama i trude se da deca i roditelji budu srećni i zadovoljni.

Ipak, na svojo lokaciji u Krnjači ovaj vrtić izaziva pažnju zbog neprikladnog okruženja. Od ulice ih deli prepun parking, a tik do vrtića nalaze se kladionice, kafić i gradilište.

Roditelji kažu da spoljašnost jeste čudna, ali da su oni zadovoljni, jer unutrašnjost vrtića je zaista uređena, a zaposleni lepo rade sa decom. Vrtić ima svoje igralište, sređeno i ograđeno, sa klupama i klackalicama, ali ono je pedesetak metara iza zgrade.

Saznali smo i to da je vrtić otvoren prošle godine i da je upisano preko 350 mališana. U sistemu je refundacije, ali ova ustanova nije član Udruženja privatnih vrtića Beograda.

Svakako treba imati u vidu da je ovaj vrtić dobio verifikaciju države. To ne bi bilo moguće da nisu ispunjeni svi uslovi, što znači da je prostor bezbedan, suv, svetao, ali da ispunjava i uslove vezane za zaštitu zdravlja, zaštitu od požara i slično.

Uvek je dobro kada se vrtići nalaze u samostalnim objektima koji imaju sopstveno dvorište, ušuškano, ograđeno i dobro zaštićeno.  Ipak, ovo nije jedini vrtić u Beogradu koji posluje u okviru poslovnio-stambenih objekata. Veliki broj, čak i državnih vrtića, nažalost uopšte i nema igralište, ali i veliki broj privatnih, čak i onih „prestižnih“.

Leave a Reply

Prethodna priča

Najava protesta urodila plodom! Rešen problem kod škole "Olga Petrov"

Sledaća priča

U Borči automobil sleteo u kanal, poginuli mladić i devojka

Poslednje od Vesti