in

Vozač bez dozvole izazvao udes na Zrenjaninskom putu pa pobegao

Vozač bez dozvole izazvao udes na Zrenjaninskom putu pa pobegao - 03.07.2013

Udes koji se dogodio prekjuče na Zrenjaninskom putu, kada je povređen motociklista koji je pao sa motora, je izazvao vozač bez vozačke dozvole.

Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, povređeni muškarac starosti 42 godine je prilikom pada zadobio povrede ramena, slabinskog sedalnog dela kičme i prevezen je u KBC Zemun.

Od izvora bliskog povređenom motociklisti Dejanu Anđelkoviću saznajemo, da je do udesa došlo tako što je vozač automobila bez položenog vozačkog ispita, sa benzinske pumpe MB Gas u smeru ka Borči naglo izašao ispred motora, sa namerom da preseče put i ode prema Kotežu.

S obzirom da je auto bio suviše blizu i motociklista nije mogao bezbedno da se zaustavi, pokušao je da se „provuče“ između auta i trotoara, međutim zbog peska, šljunka je proklizao i pao sa motora. Motociklisti bi rekli, klasično oduzimanje prednosti zbog kojih se često dešavaju ovakve nezgode na putevima Srbije.

Vozač automobila bez vozačke dozvole je pokušao da pobegao sa mesta udesa, ali ga je drugi savesni vozač koji je video šta se desilo, sustigao i naterao da se vrati. Možemo samo reći, svaka čast!

Najgore od svega je to što je nesavesni vozač u automobilu kao suvozača imao ženu i dete. Povređeni motociklista je prošao sa silnim ogrebotinama i slomljenom ključnom kosti , ali najbitnijije od svega da je u dobrom stanju.

Kada se dogodi saobraćajna nesreća u kojoj učestvuju motociklisti, uvek pomislimo da je u pitanju „neki klinac na skuteru“, ali ovaj put se radi o profesionalcu jer je povređeni motociklista Dejan Anđelković predsednik moto kluba Aleksinac.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da tokom letnjeg perioda budu pažljiviji i skoncetrisaniji, da vozači automobila, autobusa i teretnih vozila obrate pažnju na motocikliste u svojim retrovizorima i poštuju prvenstvo prolaza, ali da i motociklisti više poštuju saobraćajne propise, smanje brzinu i ne provlače se između vozila po svaku cenu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Švercera sve manje na liniji 96 - Borča Trg republike - 04.07.2013

Švercera na liniji 96 sve manje

Znam za jedan grad, zove se Beograd - jul 2013

Znam za jedan grad, zove se Beograd