in

Vodič kroz Beograd tokom Uskršnjih praznika

Vodič kroz Beograd tokom Uskršnjih praznika
Vodič kroz Beograd tokom Uskršnjih praznika
  • Za uskršnje praznike neradni dani u Srbiji počinju u petak 18. aprila, pa slede Velika subota i Uskrs i potom je u ponedeljak 21. aprila drugi dan Uskrsa, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike. A gde ćete pazariti i u kojim ustanovama obavljati obaveze, pročitajte.

Povodom predstojećih uskršnjih praznika sve državne institucije i javne ustanove u Srbiji neće raditi od Velikog petka pa sve do drugog dana Uskrsa, odnosno 18-21. aprila.

Ukoliko obaveze obavljate u poslednjem času, vodite računa da vrata mnogih ustanova mogu biti zatvorena sve do utorka 22. aprila.

Banke i Pošte

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, ekspoziture „Komercijalne banke“ i „Banke inteze“ u Borči neće raditi od petka 18. aprila do ponedeljka 21. aprila. Ekspoziture u tržnim centrima radiće skraćenim radnim vremenom u petak i subotu, u nedelju će biti zatvorene, dok će u ponedeljak raditi punim radnim vremenom.

Pošte takođe neće raditi a dežurne pošte u petak, subotu i ponedeljak biće u Takovskoj 2 (24 časa), Nehruovoj 68b (8-20 h), u TC „Novi Merkator“ (9-19 h) i TC „Stadion“ (8-19 h).

Pijace

Gradske pijace na levoj obali Dunava u petak i subotu 18. i 19. aprila radiće uobičajeno a ostalih dana tokom praznika pijace će imati prilagođeno radno vreme. U nedelju 20. aprila zelene pijace neće raditi, dok će u ponedeljak 21. aprila raditi skraćeno 6-13 h.

Cvetna pijaca u Krnjači u nedelju 20. aprila neće raditi, dok će u ponedeljak 21. aprila raditi uobičajeno 11-8 h.

GSP prevoz

Vozila gradskog prevoza saobraćaće po nedeljnom redu vožnje od petka pa sve do ranih jutarnjih časova u utorak.

Tržni centri

Šoping centri „Delta siti“ i „Ušće“ radiće u petak po skraćenom radnom vremenu do 18 h a TC „Stadion“ do 20 h. Subota je normalan radni dan, kao i ponedeljak, dok će u nedelju svi biti zatvoreni.

Supermarketi

Supermarketi „Maksi“ i „Tempo“ na Veliki petak će raditi do 18 h a u nedelju će biti zatvoreni. „Delez“ objekti radiće redovno u subotu i ponedeljak, dok će „Maksi“, „Minimaksi“ i „Tempo Ada“, koji inače rade non-stop, biti otvoreni u subotu do 22 h. Supermarketi „Idea“ tokom vaskršnjih praznika neće raditi jedino u nedelju 20. aprila. U petak i ponedeljak 18. i 21. aprila sve trgovine biće otvorene u uobičajenim terminima.

Bez naplate parkiranja

Naplata parkiranja neće se obavljati u zoniranim delovima grada od 18. do 21. aprila. Sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni.

Prazna obdaništa i škole

Vrtići u glavnom gradu neće raditi na Veliki petak i drugi dan Uskrsa, odnosno od 18. do 21. aprila. Dok mališani odmaraju četiri dana, školarci osnovnih i srednjih škola imaće miniraspust koji će trajati od 17. do 23. aprila.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kajakaška regata u Borči - 2014

    Kajakaška regata u Borči

    SKANDALOZNO: Više ne ustajemo trudnicama jer nema nalepnica -2014

    SKANDALOZNO! Više ne ustajemo trudnicama jer nema nalepnica!