in

Voda po Teslinom receptu na levoj obali

U laboratorijama na levoj obali Beograda eksperimentalno se istražuje nasleđe našeg naučnog genija. Stručnjaci su proizveli vodu obogaćenu elektronima prema tehnološkoj ideji srpskog fizičara.

Firma ‘’Tesla patent’’ nalazi se u četvrtoj ulici Grge Andrijanovića, čim se pređe Pančevački most, posle prve pumpe desno. Ova zgrada, poznata je komšijama zbog svoje specifičnosti. I kada ceo kraj ostane bez struje, ona sija kao novogodišnja jelka.

Firmu su posetili reporteri ‘’Novosti’’. Kako saznajemo, oko 1.100 kvadrata (tačnije dve istraživačke laboratorije) osvetljeno je strujom koja se bežičko prenosi iz transformera. Domaćini su bili raspoloženi da novinarskoj ekipi pokažu i kako funkcioniše bežični prenos energije. Bili su spremni da pobodu sijalice u baštu i da ih upale.

Nemački inženjer Tim Rot privodi kraju projekat zvučnika od varnica. Zapravo, muziku sa kompjutera reprodukuje varničenje elekticiteta, koliko god neverovatno delovalo.

Pored ovih projekata, tu je i ‘’Tesla voda’’. Visokojonizovano alkalno piće se toči u manastiru Tronoša (izvor Devet Jugovića). Tretira se potom strujom po Teslinom receptu iz 1920. i voda tako biva osnažena elektronima, a ne menja joj se hemijski sastav. Između ostalog, takva voda neutrališe metil-alkohol u krvi i idealna je za trežnjenje kod ljubitelja kapljice. Kako se nadaju u „Tesla patentima“, kada se proizvod nađe u prodaji širom sveta, „zaradom od mamurluka“ razvijaće druge komercijalne projekte.

 –  U svetu niko na ovaj način nije obogaćivao vodu, a patent smo zaštitili u 47 zemalja sveta.  17. novembra u Borču dolazi tročlana delegacija stručnjaka iz američke nacionalne agencije za sertifikate jer je postupak njenog registrovanja u toku i u SAD  –  kaže prof. dr Velimir Abramović, prvi čovek Istraživačke stanice.

Tehnolog Aleksandar Dimitrijević je iz laboratorijskih uslova „Tesla vodu“ uveo u industrijsku proizvodnju. Ona je prošla mikrobiološka ispitivanja i sertifikovanje u Institutu „Batut“, a na Tehnološko-metalurškom fakultetu pri kraju je i njihova ekspertiza. Testira se u našim bolnicama, a iz referentne laboratorije u Nemačkoj očekuju se „papiri“ za zemlje EU. U Rusiji već postoje konkretni partneri. Pokazalo se da ova voda uklanja mlečnu kiselinu iz mišića i ima hidratantno dejstvo na organizam.

 

Izvor: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Mladi Borčanin glavni trener Akademije sporta u Kini

    Predstave posvećene našem nobelovcu