in

Vetar u Jabučkom oborio stablo, u Borči pretio da odvali metalni lim sa ogromne reklame

Na sreću vetar koji je sinoć divljao prestonicom, danas se umirio, ali je u gradu došlo do niza incidenata jer je vetar obarao stabla, zbog čega su morali da reaguju iz Zelenila Beograd.

U nekoliko slučajeva stabla su padala na elektrovode, a na putu za Avalski toranj drvo lipe je palo na kolovoz. U Jabučkom ritu vetar izvalio celu topolu i oborio je na saobraćajnicu, a u Sremčici je stablo kestena preprečilo ulicu.

Kako saznajemo, stabla su padala i u dvorištima pojedinih škola, predškolskih ustanova, ali i na grobljima. Srećom, niko tom prilikom nije povređen.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kako od oborenog drveća, tako i od podivljalih kontejnera koje je nosio jak vetar.

Mnogi sugrađani su se na društvenim mrežama požalili, pomalo komično, da im je vetar „odneo“ veš koji su sušili na terasama, ali sugrađani iz Borče primetili su i upozorili i na malo veću opasnost kod tržnog centra Stop Shop.

Potencijalana opasnost kod Šopija, od vetra komad lima preti da padne odmah uz autobusko stajalište. – stoji u ovoj objavi

Telefoni za hitne prijave

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Centru za informisanje JKP „Zelenilo-Beograd“:

  • radnim danom od 7.30 do 15.30 časova na telefon 011/2630-506,
  • posle tog vremena dežurnoj na telefon 011/2650-683.

Za druge probleme pozivanje dežurnih službi moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

Foto: Ilustracija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Tri meseca od čišćenja kanala, a „Drenik“ ponovo zagađuje u Krnjači (FOTO)

    Uskoro se uklanja novogodišnja rasveta u Beogradu