in

Veliko čišćenje grada započeto baš na levoj obali

Gradonačelnik Beograda prisustvovo je danas početku velike prolećne akcije čišćenja grada, koja je započeta na opštini Palilula, na levoj obali Dunava.

Građani su od početka godine prijavili čak 350 divljih deponija koje će u narednih nekoliko meseci biti očišćene. Grad je u prethodne tri godine sanirao više od 2.000 divljih deponija. Danas smo započeta velika prolećna akcija čišćenja grada, koja se sprovodi četvrtu godinu zaredom.

Danas je na Paliluli gradonačenik, zajedno sa direktorima JKP „Gradska čistoća” i JVP „Beogradvode”, ali i gradskim službama započeo čišćenje deponija na levoj obali.

Apelujem na sugrađane da se, nakon što gradske službe očiste teren na kojem se nalazi divlja deponija, potrudimo da lokacija ostane čista. – rekao je gradonačenik.

On je pozvao građane da se pridruže akciji prolećnog čišćenja grada, ali je isti apel uputio i društveno odgovornim kompanijama.

Akcija će ove godine trajati do kraja leta, malo duže nego obično. Sigurno će biti nastavljena i u narednim godinama. Nedavno je kod Pančevačkog mosta započeto sređivanje velike deponije, sa koje je odneto 4.000 kubnih metara smeća, a još toliko će sigurno biti odneto u danima koji su pred nama.

Slika divljih deponija ne može da bude slika Beograda, jer ovaj grad je mnogo čistiji i kvalitetniji za život nego što se pogledom na ovakva mesta može zaključiti – rekao je Mali.

On je dodao da mora da se radi na edukaciji ljudi kako bismo smanjili pojavu divljih deponija. Ukoliko se već pojave, pozvao je sugrađane da prijave deponije, a gradske službe će izaći na teren i sanirati posledice.

Nakon što lokacija na kojoj se trenutno čisti, bude sređena, biće postavljena ograda i veći kontejneri. Svakom domaćinstvu će isporučiti po jednu kantu za smeće kako bi uradili sve što je do nas da ovo mesto ne bude ponovo divlja deponija, objasnio je Mali.

Foto: Beoinfo

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Najmlađi otkrivaju muzejske priče u okviru Noći muzeja

    I ove godine uranak u Besnom Foku uz okretanje vola na ražnju