in

Veče Mike Antića u Ustanovi kulture Palilula

„Veče Mike Antića“ u Ustanovi kulture Palilula
„Veče Mike Antića“ u Ustanovi kulture Palilula

Predstava multimedijalnog karaktera „Veče Mike Antića“ biće održava 22. juna u Ustanovi kulture Palilula sa početkom u 20 h. Predstava je multimedijalnog karaktera, a publika će imati priliku da vidi i fotografije iz Mikine privatne kolekcije.

Organizacija Multimedijalno umetničko veče (MUVE) postavlja tradicionalno „Veče Mike Antića“ prvi put u potpunosti kao predstavu multimedijalnog karaktera, u režiji Dušana Babića, studenta režije Akademije umetnosti i administratora popularne FB strane „Miroslav Mika Antić“.

Predstava će premijerno biti izvedena u nedelju 22. juna, a publika će videti priču kreiranu od Mikinog dela, priču momka i devojke, prve ljubavi iz školske klupe.

Kroz stihove i prozu, razvijaće se tok priče, a publika će imati priliku da uživa u insertima iz Mikinih filmova, uz muziku, glumu, ples i mali orkestar.

Glumačku ekipu čine studenti i diplomirani studenti glume umetničkih akademija iz regiona, plesači najveće škole argentinskog tanga u regionu („Tango Natural“) i muzičari beogradskih muzičkih škola. Jedan od gostiju iznenađenja je Vico Dardić.

Miroslav Mika Antić (14.3.1932. Mokrin-24.6.1986. Novi Sad) bio je srpski pesnik. U rodnom Mokrinu pohađao je osnovnu školu, gimnaziju je završio u Kikindi i Pančevu, a studije je upisao u Beogradu.

Pre nego što je postao poznat bavio se raznim poslovima – bio je mornar i radio u lutkarskom pozorištu. Sem pisanja, bavio se i slikarstvom, novinarstvom i filmom. Bio je i urednik listova „Ritam“ i Zmajevog „Nevena“, „Dnevnika“ u Beogradu i „Mladog pokolenja“ u Novom Sadu

Njegova najvažnija dela jesu „Plavi čuperak”, „Vojvodina” i „Mit o ptici”. Mnoga dela nosila su mnogobrojna priznanja kao što tu „Nevenove“ nagrade, nagrada za životno delo u poeziji za decu, Goranova nagrada, nagrada Sterijinog pozorišta, Zlatna arena za filmski scenario, nagrada Oslobođenja Vojvodine, Orden zasluga za narod…

Dođite u Ustanovu kulture Palilula 22. juna na premijernu predstavu, sa početkom u 20 h i kartama od 400 dinara, da uz Mikinu poeziju podelimo sjajne trenutke radosti, mladosti, odrastanja, ljubavi i snova.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borba protiv narkomanije – Čim posumnjaju da se đak drogira, profesori alarmiraju policiju

    Smanjena kazna silovatelju sa Pančevačkog mosta!

    Smanjena kazna silovatelju sa Pančevačkog mosta!