Smanjena kazna silovatelju sa Pančevačkog mosta!

Smanjena kazna silovatelju sa Pančevačkog mosta!

u Hronika

Zlatko Vučković, koji je 29. septembra prošle godine silovao S. S. kod Pančevačkog mosta, prvostepenom presudom Višeg suda osuđen je na 15 godina zatvora. Nakon razmatranja žalbe, Apelacioni sud je kaznu umanjio za dve godine.

Prvostepenom presudom Viši sud je Zlatka Vučkovića osudio na 15 godina, ali je Apelacioni sud posle razmatranja žalbe advokata okrivljenog, tu kaznu umanjio za dve godine.

Kako je utvrđeno, 29. septembra prošle godine, Zlatko Vučković je presreo i silovao ženu na pešačkoj stazi ispod Pančevačkog mosta. Nesrećna S.S (44 ) primljena je u Urgentni centar sa zabrinjavajućim povredama nogu i glave, kao i polomljenim rebrima.

Žena je izjavila policiji da ju je napao nepoznat muškarac koji joj je prišao iznenada i tražio da ga seksualno zadovolji. Kako ga je odbila i počela da beži, muškarac je pojurio za njom, sustigao je i počeo da je tuče udarajući je rukama po telu i glavi, a kada je pala na tlo, nastavio je da je šutira.

Nakon toga, napadač je pobegao a ona je smogla toliko snage i mobilnim telefonom pozvala policiju i Hitnu pomoć. Policija je bila efikasna pa je silovatelja ubrzo uhapsila.

Okrivljeni je poznat policiji još od 2005. godine kada je silovao jednu ženu, zbog čega je osuđen na pet godina zatvora. Kada ga je policija pustila na vikend koji ga sleduje po zakonu 2007. godine, povratnik je ponovo optužen za silovanje.

Sa izdržavanja kazne, izašao je u julu 2013. godine i u februaru 2014. osuđen na 15 godina zatvora pa je prvostepenom presudom kazna umanjena za dve godine.

1 Comment

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.