in

Validiranje kartice obavezno za sve od 1. septembra

Bus Plus validiranje kartice

Prema izmenjenom pravilniku o tarifnom sistemu u javnom gradskom saobraćaju koji je stupio na snagu sve kartice će morati da se validiraju bile one mesečne ili bilo koje druge. Penzioneri i dalje besplatno, đaci i studenti limitirani.

Izmene pravilnika donose nepopularne mere. Vraćeno je pravilo da se svaka kartica mora validirati prilikom ulaska u autobus. Razlog je prikupljanje podataka o broju putnika na linijama i regulisanje broja autobusa.

„Izmenom pravilnika se u cilju smanjenja zloupotreba kod izdavanja besplatnih i povlašćenih kartica jasnije precizira dokumentacija potrebna za ostvarivanje prava za izdavanje personalizovanih kartica“, kažu iz gradske uprave.

Takođe omogućena je blokada personalizovane kartice kao što smo najavili ranije.

Sugrađani stariji od 65 godina će i dalje moći da se voze besplatno uz obavezno godišnje plaćanje elektronske registracije.

 

Đacima i studentima oštrije mere

Personalizovane kartice za povlašćenu vožnju za đake i studente moći će da dobije samo deo onih koji su do sada mogli. Naime, za đake je starosna granica smanjena sa 21 na 20 godina, a za studente sa 30 na čak 26.

Ovo pomeranje granica se pravda usklađivanjem prava na subvencionalno korišćenje prevoza sa uslovima koji važe prilikom ostvarivanja prava na porodičnu penziju.

 

Videćemo kako će nove mere biti sprovođene ali verovatno će biti dosta nesuglasica i problema. Mere nisu toliko drastične ali svakako su nepopularne u narodu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    EDB najavio isključenje struje u Krnjači i Borči

    Problem sa učestalim nestancima struje na Pretoku rešen

    Večeras suzbijanje komaraca sa zemlje