in

Uvodi se noćna linija 96N od Bloka 20 preko Koteža do Borče

Od januara 2020. godine bi trebalo da zaživi nova, šira mreža noćnih linija u Beogradu, ali i novi uslovi za privatnika koji dobije ovaj posao.

Gradski odbornici usvojili su odluku o koncesionom aktu i poveravanja prevoza putnika na noćnim linijama privatnom partneru.

Usvojena je i odluka da u narednih 10 godina na teritoriji prestonice funkcioniše 29, umesto dosadašnjih 25 noćnih linija, a doći će i do promena u trasama.

Javna nabavka trebalo bi da bude pokrenuta u septembru, ponude će se podnositi do novembra, a ugovor će biti dodeljen u decembru. 

Pored već pomenute noćne linije 96 N Blok 20 – Kotež – Borča, u planu su i 303N Dorćol – Begaljica, 307N Dorćol – Vinča, 309N Dorćol – Kaluđerica i 531N Trg republike – Rušanj.

Privatnik koji dobije ovaj posao imaće obavezu da obezbedi 38 vozila: 27 solo autobusa, tri zglobna autobusa i osam minibusa.

Vozila će morati da imaju klimu, uređaj za daljinsko praćenje, brojače, bežični internet i prenosivi uređaj za naplatu, ukoliko se njom bavi kondukter. Vozila neće smeti da budu starija od 10 godina.

Procenjena vrednost koncesionog projekta je gotovo dve milijarde dinara.

Slika: Ilustracija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Na putu za Crvenku sleteo autom sa mostića u kanal

Broj polenovih zrna u vazduhu 10 puta veći od dozvoljenog