in

Ukradeno 100 BusPlus čitača karata

Bus Plus
Bus Plus

SVAKOG drugog dana jedan autobus ostane bez validatora. Lopovi su od početka godine ukrali više od 100 uređaja za očitavanje karata, što je u proseku svakog drugog dana po tri aparata. Najviše validatora, kažu u „Bus plusu“, nestalo je u BG vozu, kao i na linijama 511, 860, 96, 17 i 9.

– Kako bismo bolje osigurali opremu, na linijama BG voza smo validatore obložili dodatnim kućištima koja su pričvršećena šrafovima za zid vagona – kažu u ovom preduzeću. – Nažalost, ni ovo nije sprečilo pojedince da nastave sa krađom opreme.

„Sreća“ švercera kratkog je daha jer „Bus plus“ u roku od 24 sata postavlja novi aparat.

[singlepic id=632 w=320 h=240 float=right]- Neretko se dešava da vandali počupaju i celokupnu instalaciju, pri čemu je postavljanje novih validatora složenije i zahteva dodatnu opremu – kažu u „Bus plusu“. – Ipak funkcionisanje sistema za praćenje vozila i očitavanje karata, uprkos ovim problemima, nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje.

Prema saznanjima „Bus plusa“, 16. februara uhapšeni su lopovi koji su ukrali validator na liniji 43 i protiv njih je podneta krivična prijava. Otkako je uveden ovaj sistem, nestalo je 347 aparata, odnosno po jedan dnevno!

– Svaka krađa se prijavljuje policiji i sledi krivična prijava protiv nepoznatih lica – objašnjavaju iz „Bus plusa“.

Od nestalih aparata kradljivci nemaju mnogo vajde. Putnici svejedno ne mogu besplatno da se voze jer imaju obavezu da „čekiraju“ karte na ostalim validatorima u vozilu, sem ako nisu svi odneti.

ZA KRAĐU I DO OSAM GODINA ZATVORA

KAZNA za krivično delo krađe iznosi od jedne do osam godina zatvora, zavisno od vrednosti ukradene robe. Međutim, Krivični zakon Srbije kaže da ukoliko vrednost ukradene robe pređe milion i po dinara onda se i kazne koriguju na dve odnosno 10 godina robije.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Autobus udario pešaka u Borči

    Autobus udario alkoholisanog pešaka u Borči

    Bus Plus kontrola

    BusPlus uzvraća udarac