Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Bus Plus kontrola

BusPlus uzvraća udarac

u Vesti od
Tara – T2

Nova akcija GSP “Beograd”, kontrola karata uz asistenciju komunalne policije i inspekcije. Putnik zatečen bez karte odmah plaća 1.500 ili 25.000 ukoliko prekršajno odgovara.

PUTNICI javnog gradskog prevoza u Beogradu imali su dovoljno vremena da se prilagode na kontrolore u vozilima i steknu naviku kupovine karte. Posle više meseci, kontrola Gradskog saobraćajnog preduzeća “Beograd” skida prepoznatljive fluorescentne prsluke, a od utorka će im u poslu pomagati komunalna policija i inspekcija.

Prema rečima Slavice Stevanović iz GSP, kontrola putnika uz asistenciju komunalne policije i inspekcije je neophodna jer ni pored pojačane kontrole, broj putnika koji se voze bez karte se ne smanjuje, te su gubici ne samo za GSP, već i za grad ogromni.

Zanimljivo:  Deponija kod Pančevca se ne smanjuje, iako je čiste od februara

Bus Plus kontrola – U akciji zajedničke kontrole putnika, osim kontrolora GSP učestvovaće i Komunalna policija i Sekretarijat za inspekciju – objašnjava Stevanovićeva. – Uz njihovu asistenciju kontrolori će ulaziti u vozila i to bez žutih prsluka, koje su dao sada redovno nosili i u kojima su bili potpuno prepoznatljivi. U prvoj fazi, koja će trajati 10 dana, putnici bez ili sa neispravnim kartama i legitimacijama odmah će morati da plate doplatnu kartu od 1.500 dinara. U suprotnom, komunalni policajci i inspektori pisaće im prekršajnu prijavu.

U GSP dodaju da će kasnije tarifa za “gratis” vožnju biti skuplja, pa će sugrađani zatečeni bez karte u autobusu, tramvaju ili trolejbusu plaćati mandatnu kaznu od 2.500 dinara odmah u vozilu. Ukoliko ne mogu da je plate, protiv njih će se pokretati prekršajni postupak i kazna koju će kasnije plaćati, može, prema sadašnjoj odluci o javnom gradskom prevozu biti i do 25.000 dinara.

Zanimljivo:  Autobusi na linijama 96 i 85 ponovo voze redovnom trasom

Kontrola će se sprovoditi prema unapred određenom rasporedu, i to najpre na linijama na kojima je do sada bilo najviše intervencija policije. U najvećem gradskom prevozniku navode da je na pojedinim linijama samo tokom prepodnevnih sati i po 30 puta intervenisala policija. Oni ističi da putnici neće da kupe kartu, napuste vozilo ili daju ličnu kartu na uvid kako bi im kontrolori pisali doplatnu kaznu.

Izvor: Novosti


Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh