in

Ugovor je istekao, ali BusPlus ostaje bar do kraja godine

Proteklih dana mnogi su se ponadali da će prestati da viđaju BusPlus kontrolu. Ugovor između grada Beograda i firme zadužene za ove poslove je istekao 20. septembra.

Ipak, gradski čelnici doneli su odluku da Ugovor ostane na snazi i to bar do 31. decembra ove godine. Kako kažu, razlog je epidemiološka situacija.

Inače, BusPlus sistem u praksi je aktuelan u Beogradu od 1. februara 2012. godine. Ugovor je potpisan još u septembru 2010. godine.

Ugovor za uspostavljanje i obezbeđenje funkcionisanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu produžen je zbog epidemiološke situacije izazvane epidemijom zarazne bolesti kovid 19, do 31. decembra 2020. godine, odnosno do završetka procesa izbora novog partnera u skladu sa zakonom – saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kako se dodaje u saopštenju, svi uslovi ostaju za sugrađane koji koriste gradski prevoz, potpuno isti kao i do sada.

To znači da mogu da koriste dosadašnje personalizovane i nepersonalizovane kartice koje se mogu dopuniti na maloprodajnim objektima i validirati u vozilima.

Sekretarijat za javni prevoz trebalo je da raspiše javnu nabavku za izbor novog partnera za naplatu karata i upravljanje vozilima za narednih 13 godina, ali se to još uvek nije dogodilo.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Akcija „Last minute Kotež“ sve više privlači pažnju

Smrdibube opsedaju domove sugrađana spremne za zimski san