Ugovor je istekao, ali BusPlus ostaje bar do kraja godine - www.lobi-info.rs

Ugovor je istekao, ali BusPlus ostaje bar do kraja godine

1 minut za čitanje

Proteklih dana mnogi su se ponadali da će prestati da viđaju BusPlus kontrolu. Ugovor između grada Beograda i firme zadužene za ove poslove je istekao 20. septembra.

Ipak, gradski čelnici doneli su odluku da Ugovor ostane na snazi i to bar do 31. decembra ove godine. Kako kažu, razlog je epidemiološka situacija.

Inače, BusPlus sistem u praksi je aktuelan u Beogradu od 1. februara 2012. godine. Ugovor je potpisan još u septembru 2010. godine.

Ugovor za uspostavljanje i obezbeđenje funkcionisanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu produžen je zbog epidemiološke situacije izazvane epidemijom zarazne bolesti kovid 19, do 31. decembra 2020. godine, odnosno do završetka procesa izbora novog partnera u skladu sa zakonom – saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kako se dodaje u saopštenju, svi uslovi ostaju za sugrađane koji koriste gradski prevoz, potpuno isti kao i do sada.

To znači da mogu da koriste dosadašnje personalizovane i nepersonalizovane kartice koje se mogu dopuniti na maloprodajnim objektima i validirati u vozilima.

Sekretarijat za javni prevoz trebalo je da raspiše javnu nabavku za izbor novog partnera za naplatu karata i upravljanje vozilima za narednih 13 godina, ali se to još uvek nije dogodilo.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Akcija "Last minute Kotež" sve više privlači pažnju

Sledaća priča

Smrdibube opsedaju domove sugrađana spremne za zimski san

Poslednje od Vesti