Učenici Poljoprivredne škole danas očistili i pešačku stazu u blizini škole - www.lobi-info.rs

Učenici Poljoprivredne škole danas očistili i pešačku stazu u blizini škole

2 minuta za čitanje

Sugrađani su nam javili, a mi smo se i uverili! Vredni učenici Poljoprivredne škole redovno čiste i uređuju svoje školsko dvorište, a danas su otišli i korak dalje i očistili pešačku stazu u blizini koju koristi veliki broj sugrađana.

Ovu pešačku stazu svakodnevno koriste učenici škole, ali i brojni sugrađani.

Nažalost ona nije bila nimalo lep prizor, pa su se učenici odlučili da daju primer i pokažu kako bi trebalo da izgleda. Zato su očistili otpad duž staze i pokosili naraslu travu.

Gospodin Dragan Filipović, Direktor škole, nam je objasnio da je ovo zapravo njihova svakodnevica.

„Prostor oko škole je velika površina i normalno je da su učenici uključeni u uređivanje tog prostora. S obirom da se od nedavno sa školom graniči staza, koja vodi do novoizgrađene železničke stanice, a da je niko ne održava, preuzeli smo na sebe da održavamo i taj prostor. Mi u letnjem periodu kosimo i održavamo i prostor koji se nalazi između škole i obližnjih zgrada. – rekao nam je Direktor škole.

Ne želimo da se hvalimo po nama normalnim stvarima.

Kako smo saznali, u ovoj školi đaci su uključeni u mnoge aktivnosti i dešavanja. Prošle nedelje u školi je održana prezentacija Oasis proizvoda, namenjenih aranžiranju cveća, kome su prisustvovali i gosti iz Slovenije i Švedske, a učenici su dobili priliku da uče od najboljih stručnjaka iz Evrope.

Nadajmo se da će sugrađani slediti primer ovih mladih ljudi.

 

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Povedite mališane na koncert Hora DKCB - Ulaz je slobodan

Sledaća priča

Zbog nove trafostanice i priključenja deo Borče bez struje

Poslednje od Društvo