in

Učenici Poljoprivredne škole danas očistili i pešačku stazu u blizini škole

Sugrađani su nam javili, a mi smo se i uverili! Vredni učenici Poljoprivredne škole redovno čiste i uređuju svoje školsko dvorište, a danas su otišli i korak dalje i očistili pešačku stazu u blizini koju koristi veliki broj sugrađana.

Ovu pešačku stazu svakodnevno koriste učenici škole, ali i brojni sugrađani.

Nažalost ona nije bila nimalo lep prizor, pa su se učenici odlučili da daju primer i pokažu kako bi trebalo da izgleda. Zato su očistili otpad duž staze i pokosili naraslu travu.

Gospodin Dragan Filipović, Direktor škole, nam je objasnio da je ovo zapravo njihova svakodnevica.

„Prostor oko škole je velika površina i normalno je da su učenici uključeni u uređivanje tog prostora. S obirom da se od nedavno sa školom graniči staza, koja vodi do novoizgrađene železničke stanice, a da je niko ne održava, preuzeli smo na sebe da održavamo i taj prostor. Mi u letnjem periodu kosimo i održavamo i prostor koji se nalazi između škole i obližnjih zgrada. – rekao nam je Direktor škole.

Ne želimo da se hvalimo po nama normalnim stvarima.

Kako smo saznali, u ovoj školi đaci su uključeni u mnoge aktivnosti i dešavanja. Prošle nedelje u školi je održana prezentacija Oasis proizvoda, namenjenih aranžiranju cveća, kome su prisustvovali i gosti iz Slovenije i Švedske, a učenici su dobili priliku da uče od najboljih stručnjaka iz Evrope.

Nadajmo se da će sugrađani slediti primer ovih mladih ljudi.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Povedite mališane na koncert Hora DKCB – Ulaz je slobodan

Zbog nove trafostanice i priključenja deo Borče bez struje