in

Zbog nove trafostanice i priključenja deo Borče bez struje

Večeras smo prošli neosvetljenim delom Borče kod Osnovne škole „Stevan Sremac“ i u ulici primetili radnike koji izvode radove, iako je mrak uveliko pao.

Na licu mesta smo porazgovarali  sa g. Petrovićem, direktorom preduzeća koje izvodi radove za Elektrodistribuciju, koji kaže da će stambeni objekti u ulicama Trg oslođenja, 1. maja i 27. marta u narednih sat vremena dobiti struju, jer očekuje da će radovi do tad biti završeni.

Od našeg sagovornika smo saznali da se trenutno radi na ojačanju elektro mreže i povezivanju nove trafo stanice u ulici Trg oslobođenja, na mrežu.

– Iako su ovi radovi planirani još ranije, EDB je imala razumevanja za sugrađane, jer nisu hteli da isključenja budu za vreme slava i kad je struja potrebna – rekao je naš sagovornik.

Takođe, radovi će potrajati  još nekoliko dana i za to vreme neće raditi javna rasveta u pomenutim ulicima, kao i oko same škole.

Borča se širi i gradi, pa često imamo slučaj da umesto jednog domaćinstva biva priključena zgrada sa desetak i više stanova, stoga su ova ojačanja elektromreže obavezna.

U ovakvim situacijama moramo biti samo strpljivi, jer se radovi izvode za dobrobit svih nas, posebno u danima kada su temperature ispod nule i opterećenje na mreži veće.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Učenici Poljoprivredne škole danas očistili i pešačku stazu u blizini škole

Oboren pešak na Zrenjaninskom putu, a potom usledio lančani sudar