in

Učenice PKB škole „pokidale“ na predzetničkom takmičenju

Učenice četvrtog razreda Poljoprivredne škole u Krnjači, osvojile su četvrto mesto i nagradu od 600 hiljada dinara, na takmičenju za najbolju žensku preduzetničku ideju Grada Beograda.

U ovom takmičenju izdvojile su se svojom inovativnom idejom o proizvodnji hleba od jujube – kineske urme. Konkurencija je bila oštra jer se takmičilo 106 timova, među njima i  doktori nauka i profesori.

Ovim povodom, Poloprivrednu školu posetili su član Gradskog veća Dragomir Petronijević i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić. Petronijević je rekao da je uspeh učenica Poljoprivredne škole podstakao Grad Beograd da se uskoro pokrenu kancelarije za preduzetništvo u svim srednjim stručnim školama u Beogradu.

To radimo zbog naših mladih ljudi kod kojih želimo da razvijamo preduzetnički duh, ali i da napravimo uslove da oni svoju kreativnost mogu da izraze ovde, da se upoznaju sa preduzetništvom, da posle školovanja mogu da uđu u biznis, da nauče šta sve to daje Republika Srbija i Grad Beograd kroz svoj institucije i fondove – naglasio je Petronijević.

Direktor škole Dragan Filipović, inače omiljen među svojim đacima, zahvalio je Gradu i Opštini na podršci i naglasio da desetak godina u njihovoj školi neguju preduzetništvo.

Prisutni smo na svim mogućim takmičenjima u oblasti preduzetništva sa našim učenicima. Ovo je prvi put bila ideja samih učenika da kroz jedan proizvod udružimo sve obrazovne profile koje imamo u školi – istakao je Filipović.

Ovaj uspešni mladi tim osnovale su učenice Stanišić Jelica, Jović Branka, Petrović Jovana i Jerotijević Ana, uz podršku profesorke Svetlane Pilipović.

Zajedno sa učenicima svoje škole pokrenuće proizvodnju grilovanog hleba od brašna jujube. Kao preduzetnice, u saradnji sa svojom školom će podići zasad i nastaviti na razvijanju tog projekta.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Da li nam sa Kinezima stiže i novi vid naplate prevoza?

    Danas je Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom