in

U toku popodneva došlo do požara u naselju Popova bara

Kako smo saznali od naših sugrađana, danas u toku popodneva došlo je do manjeg požara u naselju Popova bara, na uglu ulica Nova 3 i Nova 4 Popova bara.

Nije utvrđeno da li je do požara došlo nemarom ili je neko namerno zapalio rastinje na neodržavanom placu koji se nalazi na uglu ove dve ulice. Sugrađani su pozvali Vatrogasnu službu čim su uočili požar, a slučaj je prijavljen i Policiji.

Zbog velikog broja intervencija, koje su tipične za letnji period, a nedovoljnog broja vozila, Vatrogasci nisu odmah mogli da izađu na ovu lokaciju. Zato se jedan od komšija iz ovog naselja snašao i baštenskim crevom gasio požar do dolaska Vatrogasne službe.

Ovaj požar na sreću nije bio velikog obima, ali je pretio da se drastično proširi jer plac na kome je požar izbio godinama niko ne održava, pa je zarastao u suvu travu i šiblje koje lako plane.

Ovim putem apelujemo na nadležne da našim Vatrogascima obezbede veći broj vozila kako bi mogli da pravovremeno odreaguju na sve kritične situacije koje su u njihovoj nadležnosti. Takođe, apelujemo na sugrađane da povedu računa i ne pale suvu travu zbog rizika od širenja požara.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Budući policajci iz Borče, sprečili krađu u centru

    Jutros se prevrnuo automobil na Pančevačkom mostu