in

Budući policajci iz Borče, sprečili krađu u centru

Budući policajci Miloš Vanić (23) i Filip Karličić (23), polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, nedavno su sprečili krađu u Bulevaru despota Stefana i uhvatili lopova za kojim je policija već tragala zbog prethodno počinjenih krivičnih dela.

Ovaj događaj bio je povod da ih ugosti Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova. On je dvojici budućih policajaca rekao da su pravi primer posvećenosti poslu i mimo redovnih dužnosti, i da je važno da građani vide da su policijski službenici, posebno mladi, spremni da hrabro odgovore na sve zadatke i zaštite građane.

Tog dana bili smo zajedno u smeni i, u civilu, radili operativu sa inspektorima Policijske stanice Stari grad gde smo od 30. jula na četvoronedeljnoj praksi – priča Vanić.

Kako dodaje, po završetku smene krenuli su prema stajalištu gradskog prevoza kod restorana „Banija“. Na pešačkom prelazu videli su da im u susret trče dva muškarca. Jedan je nosio zlatan lančić u ruci, a drugi je pokušavao da ga stigne. 

Bez predomišljanja, potrčali su za njima, uhvatili lopova, oborili ga na zemlju i zadržali do dolaska patrole. Osumnjičenom je određen pritvor do 48 časova zbog sumnje da je počinio krivično delo teške krađe. Kasnije se pokazalo da je policija za njim već tragala zbog četiri-pet prethodnih krađa.

Budući da su ovi momci bili nenaoružani i van dužnosti, pohvale za hrabrost i posvećenost stigle su odmah. Sutradan su ih primili i komandir i pomoćnik načelnika PS Stari grad, a nekoliko dana kasnije i ministar Stefanović.

Zajedno smo odrasli u Borči i od detinjstva maštali da budemo policajci – kaže Karličić.

Kako kaže, posle završene srednje škole, samo su čekali da se raspiše konkurs za Centar u Kamenici. Čim je objavljen, prijavili su se, obojica prošli testiranja i 21. januara započeli devetomesečnu obuku. 

Posle obuke sledi nam stažiranje, ali planiramo da nastavimo školovanje. A onda ćemo videti šta nam najbolje „leži“ u oblasti kriminalističke operative. Obojica mnogo volimo ovaj poziv, jer želimo da pomažemo ljudima.

A nama je drago da su ovakvi mladi ljudi naše komšije.

Foto: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Najrizičnija raskrsnica na Ovčanskom, a semafor ne radi

    U toku popodneva došlo do požara u naselju Popova bara