in

U subotu su Zadušnice, pojačan prevoz, zabrana za automobile

Za Zadušnice, u subotu, 2. marta, na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7.00 do 15.00 časova, saopšteno je iz JKP „Pogrebne usluge”.

Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova, a iz „Pogrebnih usluga” apeluju na građane da za odlazak na groblje umesto svojih automobila koriste gradski prevoz. Narednog dana, u nedelju, 3. marta, kapije za ulaz motornih vozila na groblja biće otvorene od 7 do 18 časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Dana 02.03.2019. godine (subota), zbog Zadušnica, u periodu 08.00 do 16.00 časova, biće pojačana linija 101 javnog gradskog prevoza.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na groblju Zbeg obezbeđena su minibus vozila, koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njima i da se ne odvajaju od njih prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Iz ovog preduzeća takođe apeluju na građane da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike.

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća su utvrdile da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može doći do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Mole se sugrađani da ukoliko uoče opasnost od pada spomenika, o tome obaveste Upravu groblja na broj telefona 2071-396 ili imejl-adresu: info@beogradskagroblja.rs.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od aprila obračun sa ambrozijom i na levoj obali

    Ovog vikenda (2. i 3. mart) besplatno odnošenje kabastog otpada