in

U subotu konačno velika akcija suzbijanja komaraca iz vazduha

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju izvodiće u subotu, 29. juna, akcije suzbijanje odraslih formi komaraca iz šest aviona na teritoriji Beograda, po naredbi Štaba za vanredne situacije.

U zavisnosti od vremenskih uslova, akcija će se izvoditi na levoj obali Dunava u pojasu od Kovilova do Malog raja, priobalno u širini plavnog terena.

Avioni će zaprašivati i područja na Velikom ratnom ostvru, Adi Međici, Adi Ciganliji, podavalskim selima, priobalju desne obale Dunava od Ade Huje do Grocke sa Paradajz ostrvom i Gročanskom Adom, pa u opštini Obrenenovac – Zabranu, Zabrežju, priobalju Kolubare, Krtinskoj, Urovcima, Skeli i Ušću.

Akcija suzbijanja komaraca iz aviona naređena je usled prirodnih nepogoda koje su zadesile Beograd u prethodnom periodu i za sobom ostavile katastrofalne posledice u pojedinim delovima prestonice.

Sugrađani se svakako nadaju da će se broj krvopija nakon ove akcije smanjiti.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Opet se ne zaprašuje potez od Kovilova do Dunavca gde je močvarni teren i bujna vegetacija. Ja ne mogu da shvatim takav kretenizam moram reći, jer urbaniji delovi se zaprašuju iz aviona, a gorespomenuti potez koji je večito žarište sa vozila koja sve ređe prolaze a nemaju nikakav efekat. Naopako se radi iako avioni za zaprašivanje poleću baš iz tog poteza :/

Izmena vremena polaska BG voza iz Batajnice za Ovču

Za zatrpane kanale odgovorni su i sugrađani i država