in ,

U rebalansu gradskog budžeta nema stavke o izgradnji kanalizacije na levoj obali

Na sajtu grada Beograda na kojoj je objavljen rebalans bužeta nema više stavke  o izgradnji kanalizacije na levoj obali Dunava.

Naime, u Službenom listu grada Beograda od 2.aprila 2020.godine u članu 3.više nema stavke koja je tu stajala u izdanju Službenog lista od 29.novembra 2019.godine koja glasi “ Projekat izgradnje kanalizacionog sistema Palilula-Beograd „, u  iznosu  od 15 miliona i 400 hiljada evra.

Podsetimo, 04.jula 2019.godine je potpisan Sporazum o saradnji Grada Beograda i Evropske investicione banke za tehničku podršku, pripremu i realizaciju izgradnje kanalizacione mreže na levoj obali Beograda.

Sporazum su potpisali zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić i menadžer za Srbiju Evropske investicione banke, Ana Solecki.

Ugovorom je obezbeđena i pomoć od 1,1 milion evra na osnovu koga će Grad izvršiti projektovanje kanalizacije na levoj obali.

15.oktobra 2019.godine zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potpisao je u sedištu Evropske investicione banke u Luksemburgu ugovor o kreditu vrednom 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na beogradskoj levoj obali Dunava gde živi više od 150.000 ljudi.

– EIB nam je odobrio kredit od 35 miliona evra, a Grad Beograd će obezbediti 13 miliona evra tako da će ukupan projekat izgradnje kanalizacije sa prečistačima kako bi čista voda odlazila u Dunav koštati 48 miliona evra – precizirao je Vesić.

Zatim je sredinom februara ove godine na 10.000 adresa stanovnika leve obale Dunava, zamenik gradonačelnika Goran Vesić poslao dokument u kojem je objašnjena procedura izgradnje kanalizacije i priključenja na kanalizacionu mrežu u Krnjači.

Kako se navodi u dokumentu , jedina obaveza građana biće plaćanje naknade za priključenje u iznosu od 60.978 dinara po domaćinstvu, i to u 60 rata na pet godina.

Juče je obilazeći radove na izgradnji kanalizacije u naselju Braća Marić u Krnjači Vesić izjavio da će u septembru biti raspisan tender za nadzor, u oktobru tender za kanalizacionu stanicu Krnjača 2, a do kraja godine tender za prva dva LOT-a za izgradnju kanalizacije.

S obzirom da ovog projekta više nema u okviru projektovanog budžeta grada Beograda za ovu godinu , ostaje pitanje šta će se sa njime odvijati u budućnosti .

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Pa kao i uvek loze penzionere pred izbore… Kanalizacije nece biti sigurno narednnih 5-10 godina ali ce bas 10ak dana pred glasanje da postave table na sve strane sa nekim smesnim rokom za zavrsetak radova. Klasicna taktika ovog manijaka na vlasti.

bus 95

Normalizacija gradskog prevoza posle 4.maja

Koja će pravila ponašanja važiti nakon uspostavljanja gradsko prevoza