U rebalansu gradskog budžeta nema stavke o izgradnji kanalizacije na levoj obali - www.lobi-info.rs
/

U rebalansu gradskog budžeta nema stavke o izgradnji kanalizacije na levoj obali

2 minuta za čitanje
3

Na sajtu grada Beograda na kojoj je objavljen rebalans bužeta nema više stavke  o izgradnji kanalizacije na levoj obali Dunava.

Naime, u Službenom listu grada Beograda od 2.aprila 2020.godine u članu 3.više nema stavke koja je tu stajala u izdanju Službenog lista od 29.novembra 2019.godine koja glasi “ Projekat izgradnje kanalizacionog sistema Palilula-Beograd „, u  iznosu  od 15 miliona i 400 hiljada evra.

Podsetimo, 04.jula 2019.godine je potpisan Sporazum o saradnji Grada Beograda i Evropske investicione banke za tehničku podršku, pripremu i realizaciju izgradnje kanalizacione mreže na levoj obali Beograda.

Sporazum su potpisali zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić i menadžer za Srbiju Evropske investicione banke, Ana Solecki.

Ugovorom je obezbeđena i pomoć od 1,1 milion evra na osnovu koga će Grad izvršiti projektovanje kanalizacije na levoj obali.

15.oktobra 2019.godine zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potpisao je u sedištu Evropske investicione banke u Luksemburgu ugovor o kreditu vrednom 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na beogradskoj levoj obali Dunava gde živi više od 150.000 ljudi.

– EIB nam je odobrio kredit od 35 miliona evra, a Grad Beograd će obezbediti 13 miliona evra tako da će ukupan projekat izgradnje kanalizacije sa prečistačima kako bi čista voda odlazila u Dunav koštati 48 miliona evra – precizirao je Vesić.

Zatim je sredinom februara ove godine na 10.000 adresa stanovnika leve obale Dunava, zamenik gradonačelnika Goran Vesić poslao dokument u kojem je objašnjena procedura izgradnje kanalizacije i priključenja na kanalizacionu mrežu u Krnjači.

Kako se navodi u dokumentu , jedina obaveza građana biće plaćanje naknade za priključenje u iznosu od 60.978 dinara po domaćinstvu, i to u 60 rata na pet godina.

Juče je obilazeći radove na izgradnji kanalizacije u naselju Braća Marić u Krnjači Vesić izjavio da će u septembru biti raspisan tender za nadzor, u oktobru tender za kanalizacionu stanicu Krnjača 2, a do kraja godine tender za prva dva LOT-a za izgradnju kanalizacije.

S obzirom da ovog projekta više nema u okviru projektovanog budžeta grada Beograda za ovu godinu , ostaje pitanje šta će se sa njime odvijati u budućnosti .

3 Comments

  1. Pa kao i uvek loze penzionere pred izbore… Kanalizacije nece biti sigurno narednnih 5-10 godina ali ce bas 10ak dana pred glasanje da postave table na sve strane sa nekim smesnim rokom za zavrsetak radova. Klasicna taktika ovog manijaka na vlasti.

Leave a Reply

bus 95
Prethodna priča

Normalizacija gradskog prevoza posle 4.maja

Sledaća priča

Koja će pravila ponašanja važiti nakon uspostavljanja gradsko prevoza

Poslednje od Društvo