in

U ponedeljak na beogradskim ulicama protest 3 hiljade taksista

Beogradu u ponedeljak 30. septembra preti prava saobraćajna blokada pošto su najveća i najbrojnija taksi udruženja već prijavila policiji protestnu vožnju prestonicom u kojoj bi trebalo da učestvuje čak 3.000 vozila.

Na beogradskim ulicama poslednjih godina protestovale su razne taksi asocijacije, sastavljene od legalnih ili nelegalnih taksi vozača, ali nikada do sada u njima nisu učestvovala najveća udruženja kao što je sada slučaj.

Protesno okupljanje, kako stoji u zvaničnoj prijavi koja je podneta policiji, organizuje Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, za vođu okupljanja određen je Aleksandar Bijelić, ali će u protestnu vožnju krenuti sva važnija taksi udruženja.

Očekuje se oko 3.000 taksi vozila iz Saveza auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorne privredne taksi komore Srbije, ali i udruženja Beo taksi, Žuti taksi, Čukarički taksi, Alfa-bel, Beonaxis, Beogradski taksi vozači, Beogradski poslovni taksi, Pink taksi, Lux, Gold i samostalni taksisti.

Okupljanje je predviđeno od 12 sati na četiri lokacije, odakle bi protestna vožnja krenula sat vremena kasnije ka centru grada.

Taksi vozila će se u kolonama uputiti ka centru grada sa ovih lokacija i to sledećim ulicama, a skup će trajati do 15 časova.

  • Hala Pionir: Čarli Čaplina, Jaše Prodanovića, Takovska, Trg Nikole Pašića do ugla sa Vlajkovićevom;
  • Hotel „Podgorica“: Bulevar Peka Dapćevića, Autokomanda, Bulevar oslobođenja, Trg Slavija, Nemanjina do ugla sa Balkanskom;
  • Blok 70, taksi stanica u Omladinskih brigada: Omladinskih brigada, Bulevar Mihajla Pupina, Brankov most, Prizrenska, Terazije, Trg Nikole Pašića, Ulica kneza Miloša do ugla sa Nemanjinom;
  • Obrenovački put ugao sa Svetolikom Lazareviće Laze: Obrenovački put, Radnička, Bulevar vojvode Mišića, Mostarska petlja, Ulica kneza Miloša do ugla sa Bulevarom kralja Aleksandra.

Aleksandar Bijelić predsednik Saveza taksi udruženja Srbije kaže da je razlog protesta „nesprovođenje Zakona o prevozu putnika“.

Nesprovođenje Zakona o prevozu putnika je razlog protesta i to što rade firme van tog zakona. Državne institucije bi morale da odrade svoj posao i svi oni koji posluju van zakona bi trebalo da budu zabranjeni odnosno morali bi da počnu da rade po zakonu – kaže Aleksandar Bijelić.

Kako su saopštili organizatori, cilj okupljanja je „ukazivanje na činjenicu da se pozitivni propisi kojima se reguliše oblast prevoza u drumskom saobraćaju ne primenjuju, usled pasivnog držanja nadležnih državnih organa, sa jasnim ciljem da se takav stav promeni“.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Radnici „Veterine“ uhvatili pse koji su u Borči napali majku sa bebom

Delovi Borče i Ovče danas ostaju bez struje