in

U naselju Dunavac, porodica dobila čudnovatog gosta

Kako smo saznali, neobični beli pernati posetilac svratio je prošle nedelje u dvorište porodice Tomić u naselju Dunavac, smeštenom na levoj obali Dunava.

Kako kažu, roda se „ni od kuda“ pojavila na stepenicama kuće, a prvo su je ugledali mališani koji su se igrali u dvorištu. Nikakvo čudo nije videti rodu na krovu kuće, ali njena pojava na porodičnom pragu izazvala je iznenađenje, te su Tomići pretpostavili da je ptica povređena.

Mi smo se igrali kada smo videli rodu i odmah smo otrčali kod ujke da mu kažemo – kažu mališani.

Ujak je vidno povređenu rodu odneo u šupu gde je pokušao da joj pomogne. Pošto su na vratu rode primetili veliki krvavi ožiljak krenuli su da se raspituju na koji način bi mogli da pomognu zalutaloj životinji. Pokucali su na različite adrese, ali je samo Ogranizacija za spasavanje životinja dala pravi savet.

Tomićima je preporučeno da svojoj gošći daju vode, sveže žabe i svežu ribu.

Žabe nismo uspeli da nađemo, ali pošto nam je kanal blizu kuće ribe je bilo dosta. Davali smo joj isključivo žive ribe jer kada je riba koju jede živa ona misli da je sama lovi – ispričala je majka mališana koji je našao rodu.

Bela pernata lepotica se u međuvremenu okrepila, ojačala, pa sada trči po dvorištu, stoji na jednoj nozi, te ne dozvoljava bliske kontakte kao na početku susreta kada su njeni domaćini mogli da je zagrle i maze.

Ipak, trebaće joj još malo vremena do potpunog oporavka kako bi sa svojim jatom krenula na 12.000 kilometara dug put.

Izvor: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Akcija dobrovoljnog davanja krvi sledećeg vikenda u Borči

Lopovi noću haraju dvorištima sugrađana sa leve obale