in

U Kotežu i Borči razotkriveno leglo ukradenih bicikala

Naselja na levoj obali meta lopova
Naselja na levoj obali meta lopova

Odeljenje za suzbijanje opšteg kriminala u PU Palilula, ovih dana maksimalno su angažovani na razotkrivanje krađa. U jednoj od akcija, policija je pronašla čak 53 dvot0čkaša na teritoriji Koteža i Borče, za koje se sumnja da su ukradeni.

U poslednja dva meseca, na teritorili leve obale Dunava u Beogradu, primećen je porast krađa što dokazuju i akcije policije u razotkrivanju lopova.

Odeljenje za suzbijanje kriminala imalo je pune ruke posla i razotkrilo u Kotežu i Borči čak 53 dvotočkaša za koje se sumnja da su ukradeni. A na jednom otpadu na Paliluli, policija je zaplenila veliki broj zimskih guma, plinskih boca kao i bicikala.

Na meti lopova jesu garaže i podrumi zgrada kao i pomoćne prostorije privatnih kuća. Krađe se često dešavaju između tri i četiri sata ujutru, dok stanari zgrada spavaju. Dosadašnji rezultati istrage su dokazali da lopovi su u najvećem broju slučajeva višestruki povratnici ili narkomani.

U Kotežu i Borči razotkriveno leglo ukradenih bicikala - krađe - lopovi - obijanje podruma - 19.11.2013Ali sa lopovima muku muče i građani Glogonjskog i Jabučkog rita gde je evidentirano najviše krađa i obijanja podruma. U organizovanoj krađi, lopovi su opustošili podrume zgrada i odneli sve što im se našlo pod ruku. Scenario koji je pratio ovu organizovanu krađu je objasnio Stojadin Stamenković, šef Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta u PU Palilula:

Lopovi ulaze u neku stambenu zgradu, poharaju više podruma i iz njih iznose gotovo sve čega se dokopaju. Tu, u najvećem broju slučajeva, Beograđani drže svoje bicikle, pa im oni prosto budu ponuđeni kao na dlanu. Čak imamo slučajeve da su lopovi ukradenu robu pakovali u putne torbe, stavili ih na bicikl i njime se odvezli iz zgrade “- objasnio je Stamenković.

Lopovi tačno znaju šta da ukradu i za koliko ukradenu robu mogu prodati. Za bicikle traže od 200-300 dinara po komadu. Kupci obično ne traže dokaz o vlasništvu porekla, te ukradenu robu malo srede i preprodaju na buvljaku od 500- 800 dinara.

Vrlo je teško ući u trag ovakvim krađama. Lopovi su dobro organizovani, kako među sobom, tako i sa ljudima koji otkupljuju njihovu robu. Međutim, ne sumnjajte da ćemo izaći sa njima na kraj“ – objašnjava Stamenković.

Nadamo se da će Odeljenje za suzbijanje kriminala izaći na kraj sa lopovima koji haraju po naseljima, podrumima stambenih zgrada i drugim prostorijama. Takođe se nadamo da će izaći na kraj i sa preprodavcima koji prodaju ukradenu robu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

BSK Borča menja boju u crveno-belu - 18.11.2013

BSK Borča menja boju u crveno-belu

Sumnjive agencije za legalizaciju haraju Beogradom

Sumnjive agencije za legalizaciju haraju Beogradom